Västerås Fightclubs Andreas Gustafsson Berg är en av elva hemmafajters vid Fight Club Rush nästa helg i Bombardier. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Elva hemmahopp fajtas på stor MMA-gala i Västerås

När den femte upplagan av Fight Club Rush hålls nästa lördag i Västerås blir det med hela elva hemmafajters. Intresset är stort inför MMA-galan i Bombardier Arena. – Vi hoppas på 2 000 åskådare, säger arrangören Zlatko Ostrogonac.

  • Publicerad 14:30, 22 aug 2019

I januari hölls senast en Fight Club Rush-gala. Då i C-hallen i Bombardier.

När det nu 31 augusti är dags igen räcker inte den mindre ytan till.

– Det var ett väldigt bra tryck senast. Nu är det mer intresse än någonsin kring galan så vi har valt att gå upp till stora A-hallen. Det känns hur bra som helst, säger Zlatko Ostrogonac från arrangörsstaben.

Deltagarna i de totalt 14 matcherna – varav fem med proffsstatus – nästa lördag kommer från hela Sverige, men även längre ifrån.

Bland annat en finländare och en brasilianare som kommer att ställas mot de två stora Västeråshoppen Robin Roos och Andreas Gustafsson Berg i kvällens två avslutande huvudattraktioner.

Robin Roos gjorde proffsdebut senast galan hölls – och vann då inför en jublande hemmapublik.

Roos har gått två matcher sedan dess och noterat en vinst och en förlust – nu ställs han mot obesegrade finländaren Henri Lintula.

– Det blir en spännande fajt. Det är två stilar som möts. Robin är duktig i stående läget, Lintula är stark på marken.

I galans andra ”main event” är det Västeråskollegan Andreas Gustafsson Berg som ska gå upp mot tuffe brasilianaren Francisco ”Giba” Givago.

– Även här två olika stilar. Här är det Andreas som är starkast i brottningen, medan Giba kommer från brasiliansk jiu-jitsu och är stark där.

En annan intressant händelse under galan ur Västeråssynvinkel är Khalid Kerchiyevs debut inom MMA-sporten. VBK-aren har flera SM-titlar i brottning och ska nu ge sig in i denna för honom nya gren.

– Det blir väldigt spännande att se, även hans bror Bilal kommer att gå en match, säger Zlatko Ostrogonac.

Han är förhoppningsfull inför galan.

– Intresset är stort. Vi hoppas på 2 000 åskådare.

Biljetterna till Fight Club Rush 5 finns att köpa via Ticketmaster.

En av huvudmatcherna: Västerås egen Robin Roos mot hittills obesegrade finländaren Henri Lintula. Foto: Fight Club Rush

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING