Västerås Fightclubs Andreas Gustafsson Berg är en av elva hemmafajters vid Fight Club Rush nästa helg i Bombardier. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Elva hemmahopp fajtas på stor MMA-gala i Västerås

När den femte upplagan av Fight Club Rush hålls nästa lördag i Västerås blir det med hela elva hemmafajters. Intresset är stort inför MMA-galan i Bombardier Arena. – Vi hoppas på 2 000 åskådare, säger arrangören Zlatko Ostrogonac.

Publicerad

I januari hölls senast en Fight Club Rush-gala. Då i C-hallen i Bombardier.

När det nu 31 augusti är dags igen räcker inte den mindre ytan till.

– Det var ett väldigt bra tryck senast. Nu är det mer intresse än någonsin kring galan så vi har valt att gå upp till stora A-hallen. Det känns hur bra som helst, säger Zlatko Ostrogonac från arrangörsstaben.

Deltagarna i de totalt 14 matcherna – varav fem med proffsstatus – nästa lördag kommer från hela Sverige, men även längre ifrån.

Bland annat en finländare och en brasilianare som kommer att ställas mot de två stora Västeråshoppen Robin Roos och Andreas Gustafsson Berg i kvällens två avslutande huvudattraktioner.

Robin Roos gjorde proffsdebut senast galan hölls – och vann då inför en jublande hemmapublik.

Roos har gått två matcher sedan dess och noterat en vinst och en förlust – nu ställs han mot obesegrade finländaren Henri Lintula.

– Det blir en spännande fajt. Det är två stilar som möts. Robin är duktig i stående läget, Lintula är stark på marken.

I galans andra ”main event” är det Västeråskollegan Andreas Gustafsson Berg som ska gå upp mot tuffe brasilianaren Francisco ”Giba” Givago.

– Även här två olika stilar. Här är det Andreas som är starkast i brottningen, medan Giba kommer från brasiliansk jiu-jitsu och är stark där.

En annan intressant händelse under galan ur Västeråssynvinkel är Khalid Kerchiyevs debut inom MMA-sporten. VBK-aren har flera SM-titlar i brottning och ska nu ge sig in i denna för honom nya gren.

– Det blir väldigt spännande att se, även hans bror Bilal kommer att gå en match, säger Zlatko Ostrogonac.

Han är förhoppningsfull inför galan.

– Intresset är stort. Vi hoppas på 2 000 åskådare.

Biljetterna till Fight Club Rush 5 finns att köpa via Ticketmaster.

En av huvudmatcherna: Västerås egen Robin Roos mot hittills obesegrade finländaren Henri Lintula. Foto: Fight Club Rush
Powered by Labrador CMS