Flera NM-medaljer. Västeråsaren Alicia Brännback var framgångsrik på flera sött vid NM på Island.- Här med det svensk-danska laget som vann guld, tillsammans med Camille La Cour och Annebell Ibsen.

Brännbacks NM-succé – på mattan och som coach: ”Precis lika häftigt”

Nordiska mästerskapen i taekwondo har avgjorts på Island. Västeråsaren Alicia Brännback var framgångsrik både som aktiv och coach.

Publicerad

Årets första tävling för Alicia Brännback från Västerås Taekwondoklubb – och hon höll sin tradition vid liv och tog medalj även vid 2024 års upplaga av Nordiska mästerskapen i taekwondons tekniska gren poomsae. 

Stärkt av EM-bronset i slutet av 2023 blev det flera medaljer, trots en tuff uppladdning med skador och sjukdom.

Närmare 250 startande hade kommit till Island. Västeråsaren var anmäld i parklassen tillsammans med Måns Dahlgren och målet var medalj. 

Så blev det också med ett silver bland tolv startande par.

Dagarna innan NM dök det även upp ett smickrande erbjudande från grannarna i Danmark om att ingå i ett lag tillsammans med två tidigare Europamästare – Camille La Cour och Annebell Ibsen. Det är nämligen tillåtet med mixade lag på NM. 

Svaret var ett självklart ja och Alicia Brännback hann knappt torka svetten ur pannan efter parsilvret innan det var dags att kliva upp på mattan för det nybildade dansk-svenska laget. 

Det blev en pangstart sedan tjejerna klivit av mattan med dagens högsta poäng och de kunde några minuter senare konstatera att de var nordiska mästare.

Under EM före årsskiftet visade Västeråsstjärnan även att hon har en lovande framtid som coach. Det fortsatte på Island. Två av Brännbacks adepter slog till med totalt tre medaljer. 

"Det är få saker inom sporten som slår att nå sina mål på mattan. Men i ärlighetens namn så är det helt magiskt och precis lika häftigt att få sitta bredvid på coachstolen och se sina bästa vänner lyckas”, skriver Alicia i ett mejl om coachframgångarna.

Nu väntar internationella läger och tävlingar för 23-åringen från Västerås. Det stora målet för året är VM i Hong Kong i november.

”Dit är det långt och det blir som alltid ett steg i taget”.

Måns Dahlgren och Alicia Brännback på väg mot NM-silver.
Powered by Labrador CMS