Det svenska bronslaget med Björkstaskytten Ludwig Wässman i mitten.

Björkstaskytt i svenska laget som tog EM-brons i Tallinn: ”Bara njuta”

Sista dagen av EM i Tallinn slutade med ett svenskt brons för luftgevärsherrarna i lagtävlingen efter en nervkittlande bronsfinal mot Norge. I det svenska laget fanns Björkstaskytten Ludwig Wässman.

Publicerad Senast uppdaterad

Lagtävlingar satte punkt för årets upplaga av Europamästerskapen i 10 m luftvapenskytte. Sverige ställde upp med tre lag med medaljchanser. Så blev det också. Herrtrion i luftgevär med Marcus Madsen, Eric Sahlin och rutinerade Björkstaskytten Ludwig Wässman tog sig hela vägen till en bronsmatch efter stabilt skytte i de båda inledande kvalomgångarna.

Sverige fick en drömstart i bronsfajten och skaffade sig en 6–0-ledning.

Men det blev en rysare hela vägen som inte avgjordes förrän sista skottet. En av bronsgrabbarna var alltså Ludwig Wässman, som har viss rutin från ett gäng internationella tävlingar sedan tidigare men inte skjutit några stora finaler tidigare.

På Skytteförbundets fråga om vad som avgjorde bronsfinalen ger han följande analys:

– Det är små detaljer som avgör medaljerna på den här nivån. För min egen del var det skönt att gå in som ”underdog” och bara få njuta av upplevelsen. Det är avslappnande att veta att man har allt att vinna och inget att förlora. Vi har verkligen arbetat som ett lag i detta EM, säger han till Skyttesporförbundet.

Ludwig Wässman i aktion.
Powered by Labrador CMS