SM-VECKAN

Fartfyllt. Det kommer att gå hett till i hamnbassängen under SM i beachvattenpolo.

Beachvattenpolo. Får anrika VSS fylla på sitt polo-prisskåp?

Två SM-guld finns redan i prisskåpet från 1970-talet. Nu hoppas meriterade och anrika Västerås Simsällskaps vattenpolosektion kämpa hem en medalj även i utomhusversionen beachvattenpolo.

Publicerad

Förhoppningen och ambitionen för arrangerande VSS är att åter närma sig finrummet i vattenpol.

Beachvattenpolo

Lokal förening: Västerås SS. 

Var: Färjkajen

När: Fredag 28 juni 17.00–21.00, lördag 29 juni 9.30–19.00, söndag 30 juni 10.00–17.35

För med bland annat två SM-guld på 1970-talet, två OS-spelare i Moskva 1980 och en rafflande SM-final 1991 var VSS länge en stark aktör i vattenpolo-Sverige.

– Det finns verkligen en tung och stark vattenpolotradition i VSS och Västerås. Vi är på gång igen, men hoppas nu att SM ska ge ytterligare en kick framåt, säger Fredrik Österlund, Peter Ahlinder och Jonny Larsson, en del av det funktionärteam bestående av gamla polospelare.

VSS kommer till start med två lag i beachpolon som håller på under tre intensiva dagar nere i hamnbassängen vid Färjkajen. Ett ”gubblag” och ett lovande, om uttrycket tillåts.

– Vi hopas få in en riktigt bra målvakt till det yngre laget. Just målvakterna är väldigt viktiga inom beachpolon, säger VSS-ledaren och 1991-finalspelaren Peter Ahlinder, som även kommer att delta nu i det äldre laget.

Beachvattenpolo är en snabbare och mer explosiv variant av vanlig vattenpolo.

Planen är mindre och det är färre spelare på planen i varje lag, vilket bidrar till fler mål och mer händelserika matcher.

– Det kommer att bli mycket action.

16 herrlag och fem damlag kommer till start i Västerås.

Powered by Labrador CMS