Segermaskinen. Aros Baskets Tonny Dabaugh blev utsedd till matchens lirare mot KFUM Lidingö. Till höger coachen Kristian Murholt som var väldigt nöjd med vinsten, den åttonde raka.

Åttonde raka segern för Aros Basket: ”Visar varför vi är ett topplag”

Nytt år – och nya vinster. Aros Basket har inlett andra halvan av Basketettan på bästa sätt med två raka segrar och hakar på i toppen.

Publicerad Senast uppdaterad

Senaste lag i raden som fått känna på Västeråsklubbens hysteriska form var förra säsongens serietvåa KFUM Lidingö, betvingade med 89–83 i Aros Baskets hemmaborg Kristiansborgshallen.

– Det är alltid tuffa och jämna matcher mot Lidingö och den här matchen var inget undantag. Jag är väldigt nöjd med vinsten och den karaktären som laget visar efter att ha hamnat i ett underläge så tidigt i matchen. Vi visar att vi är ett lag som inte ger upp och att vi vill tävla om topplaceringarna i den här serien, säger Aros Basket-coachen Kristian Murholt.

Ja, för det var Lidingö som inledde klart bäst och hade en stor ledning på 17 poäng efter första perioden.

Oskar Ekh blev poängbäst i matchen med 30 poäng. ”Efter en dålig start så vi visar vi varför vi är ett topplag i den här serien”, sa Ekh om matchen.

Poäng Aros Basket:

Oskar Ekh 30 poäng

Tonny Dabaugh 19 poäng

Philip Babic 12 poäng

Simon Wahlberg 8 poäng

Mitch Petersen 6 poäng

Motaz Hamid 6 poäng

Alexander Videhult 4 poäng

Aleksa Simovic 3 poäng

Sascha Asaba 1 poäng

Men till den andra perioden hade hemmalaget samlat kraft och klev ut på planen som ett nytt lag och öste in hela 36 poäng. Störst jubel från läktarna drog Mitch Petersen ned när han bjöd hemmapubliken på en dunk efter en finns assist av Philip Babic. Aros hade lyckats vända och gick till halvtidsvila med resultatet 44-40.

Sedan följdes lagen åt och i slutminuterna när matchen stod och vägde lyckades Philip Babic sno åt sig bollen och göra en layup som gav Aros en trepoängsledning. Samme Babic fick sedan även fastställa slutresultatet med två säkra straffkast. 

Aros Baskets imponerande segersvit därmed förlängd till åtta vinster.

Poängbästa Oskar Ekh säger:

– Vi visar varför vi är ett topplag i den här serien då vi kommer tillbaka och hela laget bidrar till vinsten. Lidingö spelade tufft och vi fick kämpa för segern men det känns jättebra att ta åttonde raka vinsten!

Nästa match spelas på bortaplan till helgen mot serieledaren Alvik, som serietrean Aros Basket lyckades besegra på hemmaplan i höstas. 

Powered by Labrador CMS