Premiärseger. Nöjda och glad aspelare i Aros Basket efter premiärsegern i Basketettan.

Aros premiärvann i Basketettan: ”Försvarsspelet gav oss segern”

Aros Baskets herrar fick en smakstart på årets seriespel i norra Basketettan. Premiärseger borta mot Uppsala Basket. ”Alltid skönt att vinna premiären”, sa coachen Kristian Murholt.

Publicerad Senast uppdaterad

Premiären spelades i USIF Arena i Uppsala och Aros hade greppet om matchen i den första halvleken och hade en ledning med 36–29 i halvtid.

I den tredje perioden gjorde hemmalaget ett ryck och kunde vända på matchen. Men Aros samlade sig och gjorde ett större ryck och stoppade i 13 raka poäng.

Oskar Ekh, som var poängbäst i matchen med 31 poäng, säkrade premiärvinsten i premiären med att sätta två straffkast i slutskedet. Slutresultatet blev 74–61 till Aros Baket.

– Kul att säsongen är igång och alltid skönt att vinna premiären! Vi har haft stort fokus på försvarsspelet under försäsongen och det var det som gav oss segern i den här matchen, sa Aroscoachen Kristian Murholt.

Sascha Asaba har inför den här säsongen flyttats upp från klubbens utvecklingslag och fick nu debutera. Han bidrog direkt med fem poäng och sju returer på sina 16 minuter i debuten.

– Sascha är en väldigt spännande spelare som har tagit stora kliv under försäsongen. Han har en bra kombination av både storlek och teknik och det kommer bli väldigt intressant att få följa hans utveckling under säsongen, säger Murholt

På lördag 23 september är det hemampremiär när Luleå Steelers gästar Kristiansborgshallen klockan 16.00.