En svensk basketgigant. Martin Ringström under sitt besök hos Aros Basket i Fryx gymnastiksal.

Aros basketungdomar fick finbesök av tidigare proffsspelaren

I veckan fick Aros Basket P12-P13 finbesök av en av svensk baskets stora – ex-proffset Martin Ringström.

Publicerad

Han har under sin aktiva karriär hunnit med att vinna två SM-guld med Solna Vikings och Norrköping Dolphins, utländska mästerskapstitlar och FIBA Europe Cup. Utöver det har han gjort över 140 landskamper för det svenska landslaget.

Martin Ringström.

Ungdomarna som fick chansen att träffa och träna med den 2,06 långe Martin Ringström hade fullt fokus under den timme de hade till sitt förfogande i Fryxellska skolans gymnastiksal, där flera av Aros Baskets lag tränar till vardags.

Hade många frågor

Många dröjde sig kvar efter träningen och ställde frågor till 42-åringen, som gladeligen delade med sig av flera historier från sin proffskarriär i bland annat Grekland, Frankrike, Tyskland Italien och Sverige.

Han berättade även hur det var att spela försvar mot den gigantiska basketspelaren Yao Ming som han mötte när landslaget spelade en match mot Kina.

Gjort podd med ”Osten af”

En av anledningarna till att Ringström kom på besök var att lokala basketälskaren Fredrik ”Osten af” Engström (till vardags tränare och lagledare för flera lag i klubben) intervjuade honom i sin basket-podcast Courtsidepodden för drygt ett år sedan. 

Därefter har de hållit kontakt och när Martin Ringström skulle till Västerås på andra uppdrag under denna vecka så hörde han av sig till ”Osten af” och berättade att han gärna ville dela med sig av de erfarenheter som han lärt sig under sin karriär till nästa generation.

Något som verkligen uppskattades av alla tränare och ungdomar som var på plats i hallen.

Fotnot: Länk till podcasten Courtsidepodden med Martin Ringström: Podcaster  Spotify 

En svensk basketgigant. Martin Ringström under sitt besök hos Aros Basket i Fryx gymnastiksal.
Martin Ringström med Aros Basket-ledare, till vänster Fredrik ”Osten af” Engström som ligger bakom besöket.
Powered by Labrador CMS