Aros Basket segerjublar.

Aros Basket överglänste förra storklubben Alvik 

Alvik var obesegrade serieledare. Men då hade den gamla storklubben inte stött på Aros Basket än. Västeråsklubben tog en fin skalp i Kristiansborgshallen.

Publicerad

Den klassiska storklubben Alvik har rustat upp laget ordentligt inför årets säsong i Basketettan för att ta steget upp till Superettan.

Poänggörare Aros

Oskar Ekh 24 poäng

Simon Wahlberg 21 poäng

Philip Babic 10 poäng

Alexander Videhult 8 poäng

Motaz Hamid 8 poäng

Mitch Petersen 4 poäng

Daniel Tshikupe 4 poäng

Joseph Johansson 4 poäng

Tonny Dabaugh 1 poäng

Med nyförvärv från både Spanien och Svenska Basketligan och har Alvik inlett årets seriespel med åtta raka segrar och kom till Kristiansborgshallen med stort självförtroende.

Aros Basket kom till matchen med två knappa försluter i bagaget och var rejält revanschsugna på att bryta den negativa trenden.

Hemmalaget inledde dock lite slarvigt och det var bara tacka vare ett vasst skytte, framförallt av kapten Simon Wahlberg, som gjorde att Aros kunde hålla jämna steg med Alvik.

In till halvtid ledde Aros med en poäng sedan det senaste nyförvärvet Motaz Hamid (från Basketettanlaget Jämtland Basket) presenterat sig med en trepoängare i slutsekunden.

Avgörandet kom med fem minuter kvar av matchen när hemmalaget ställde in skyttet ytterligare och tog ledningen med en trepoängare av Alexander Videhult följt av en ytterligare trepoängare av Philip Babic. Babic var avgörande i den fjärde perioden där han producerade fem poäng, fyra returer och två assist.

Vinsten cementerades när även Oskar Ekh och Simon Wahlberg drog i en varsin trepoängare i slutminuterna. Aros Basket besegrade serieledarna med 84–78.

Philip Babic (i vitt) blev utsedd till matchens lirare i Aros.

Philip Babic blev utsedd till matchens lirare i Aros med tio poäng, nio returer, fyra assist.

Aroscoachen Kristian Murholt var såklart tillfreds med den fina skalpen.

– Jag är nöjd med att vi hade en stark fysisk närvaro igenom hela matchen och gav Alvik en kamp i returtagningen och kunde även störa dem genom att kliva upp lite aggressivare i försvaret. Vi kämpar som ett lag och för varandra. Det var viktigt att bevisa det vi hela tiden har sagt, att vi kan slå alla lag i den här serien.

Kapten Simon Wahlberg:

– En rolig match som vi kan ta med oss mycket ifrån. Efter en turbulent säsongstart med varierande resultat och jämna matcher, lyckas vi vinna mot en obesegrad serieetta. Vi gör en bra gemensam insats med hög positivitet och energi i laget. När vi är bestämda och spelar som ett lag är vi verkligen svårslagna. 

Powered by Labrador CMS