Nyckelfigur. Daniel Tshikupe (längst till vänster) var en rese i försvarsspelet och en viktig kugge när Aros Basket tog tredje raka segern i Basketettan.

Aros Basket imponerar i serieupptakten – tog tredje raka segern: ”Kämpainsats” 

Aros Basket ångar på i Basketettan. Tredje raka segern togs i helgen och därmed intar laget också en tredjeplats i tabellen.

Publicerad

Efter att ha vunnit både på bortaplan och hemmaplan mot Jämtland Basket var det dags för Aros Basket att åka till Åkersberga Sporthall för ett möte med Åkersberga Basket, som vann båda mötena mot Västeråsklubben förra säsongen.

Aros poänggörare:

Oskar Ekh 22 p

Daniel Tshikupe 13 p

Simon Wahlberg 10 p

Tonny Dabaugh 8 p

Joseph Johansson 8 p

Philip Babic 7 p

Alexander Videhult 6 p

Aleksa Simovic 5 p

Sascha Asaba 3 p

Det var ett märkbart revanschsuget Aros som inledde den första perioden starkt och snabbt tog en 13-poängsledning annförda av Daniel Tshikupe.

Hemmalaget Åkersberga började sakta men säkert komma tillbaka i matchen och i halvtid hade Aros endast en fyrapoängsledning och ställningen 38–42.

I andra halvlek lyckades Åkersberga vända på steken och ledde ett tag med tio poäng innan Aros jobbade sig tillbaka in i matchen.

Med tre minuter kvar hade matchen svängt igen efter kontringspoäng av Alexander Videhult innan Oskar Ekh kunde fastställa slutresultatet i slutsekunderna med en trepoängare till 77–82. 

Aros Basket tog därmed sin tredje raka seger och ligger även trea i en haltande tabell där ettan Alvik BBK och tvåan Luleå Steelers har två matcher fler spelade.

Coachen Kristian Murholt:

– Det var en svår match mot ett lurigt och välcoachat Åkersberga. De gjorde många justeringar i sitt försvarsspel som tvingade oss till ett par anpassningar. I slutändan var det ren vilja och en kämpainsats som gav oss segern. 

Han ville särskilt lyfta fram en spelare. 

– Stor eloge till Daniel Tshikupe som var ett ankare i försvarsspelet och rev ner några riktigt tuffa returer och vann viktiga bollar i slutskedet av matchen.

Tshikupe själv säger:

– Det var en rolig och spännande match och vi kämpade hårt i 40 minuter. Jag gjorde mitt bästa för laget och kämpade hårt för att vi skulle vinna vår tredje raka match.

Nästa uppgift är på bortagolv mot Lidingö Basket på lördag.

Powered by Labrador CMS