Ängsögolfaren Adam Guedra har briljerat på den första virtuella touren som avgjorts i Norden. Efter bland annat en seger och en andraplats blev han totalsegrare och får ett wildcard till Europatourtävlingen i Danmark i maj. ”Otroligt roligt”, säger han. Foto: Jonas Bergkvist

Ängsögolfarens fullträff – vann plats på Europatouren

Europatouren nästa. Ängsö Golfklubbs Adam Guedra tog hem Nordens första professionella simulatorgolftävling – Ecco Tour Virtual Spring Series – och får därmed ett wildcard till Europatourtävlingen i Danmark i slutet av maj. – Det känns otroligt roligt att få den här chansen, säger 23-åringen.

Publicerad

Man får inte glömma bort att ha kul och njuta också, det kommer att bli en fin upplevelse

För första gången någonsin har en professionell simulatorturnering avgjorts i Sverige och Norden.

Intresset har varit stort med sammanlagt över 150 deltagare.

Det är danska Ecco Tour som bjudit in både proffs- och amatörspelare från hela Norden till Virtual Spring Series. Minitouren har avgjorts över totalt tre omgångar på tre olika världsbanor.

Vinnare av hela kalaset – västeråsaren och Ängsö GK:s Adam Guedra.

Han trampade gasen i botten direkt och grundlade sin totalseger genom att vinna den första deltävlingen, där deltagarna virtuellt spelade på PGA National Florida.

Med en rond på 65 slag, fem slag under par, segrade han med ett slag före två danska spelare.

Guedra följde sedan upp det med att bli tvåa i den andra deltävlingen där de 125 deltagarna gick danska Great Northern.

Därmed hade han en överlägsen ledning i totalen inför sista deltävlingen.

– Jag visste att det fanns tre spelare som kunde gå om mig om jag inte skulle lyckas, men ingen av dom hade spelat bra så jag visste att det var klart innan jag spelade mitt varv i går, berättar Adam Guedra för Västerås Tidning när vi når honom ute vid golfbanan på Ängsö på tisdagsförmiddagen.

Då spelade det ingen roll att hans egen avslutning på spelplatsen Liberty national, New Jersey, blev misslyckad.

För även om alla spelare ännu inte spelat färdigt den sista deltävlingen står det redan klart att Ängsögolfaren tar hem slutsegern – och därmed får ett åtråvärt wildcard till Europatourtävlingen Made in Himmerland på nordöstra Jylland 27–30 maj.

Känslan inför den utmaningen?

– Jag gillar att sikta högt så jag åker dit för att vinna såklart. Men man får inte glömma bort att ha kul och njuta också, det kommer att bli en fin upplevelse. Det känns otroligt roligt att få den här chansen.

På hemmabanan Ängsö. Läs ett längre reportage om Adam Guedra och hans framtidsplaner som proffsspelare i helgens golfbilaga i Västerås Tidning. Foto: Jonas Bergkvist

Att nu få möjligheten att utmana Europaeliten blir den hittills klart största utmaningen i karriären för Ängösspelaren som blev proffs så sent som förra sommaren och till vardags spelar på Nordic Golf League.

Inomhusframgången kan Adam Guedra till stor del tacka att Västerås denna vinter fått en efterlängtad hall.

Han har varit en flitig besökare på Västerås Indoor Golf på Erikslund och det är också där han har gått sin ronder på touren.

– Jag har spenderat många timmar på Västerås Indoor Golf och jag kände att jag hade stora chanser att vinna totalt. Men det gäller ju att ha en bra dag också.

Han hade till och med två. Det räckte långt.

Nu står äntligen utomhussäsongen för dörren efter en lång vinter.

För Adam Guedras del inleds tävlandet i Spanien i mitten av april med två tävlingar på Nordic Golf League.

Powered by Labrador CMS