Dags för Mälarcupen igen till helgen, tävlingen som satt Västerås på brottarkartan genom åren och i år lockar 700 utövare.

700 brottare kommer till Västerås när internationella Mälarcupen avgörs

700 brottare. 1 100 matcher. Sex olika länder. När den 55:e upplagan av Mälarcupen i brottning brakar loss i helgen gör den återigen skäl för sin historia som tävlingen som satt Västerås på den stora brottarkartan genom åren.

Publicerad

Mälarcupen är tävlingen som år efter år lockar brottare från hela världen. Många världsnamn, som Alexander Karelin, Frank Andersson och Martin Lidberg, har upplevt Västerås i samband med Mälarcupen. Listan på stora namn som tävlat i staden kan göras lång, skriver arrangören Västerås Brottarklubb i ett pressmeddelande.

Nu till helgen, 4–6 november, har VBK dukat upp för den 55:e upplagan av Mälarcupen i Västerås Arena.

– ABB i all ära, men även Mälarcupen har gjort Västerås känt, säger tävlingsledaren Christer Persson.

Och tillägger med ett leende:

– I alla fall i brottningsvärlden.

Helgen betyder mycket för Västerås Brottarklubb.

– Inte bara för brottningen, hela Västerås och framför allt näringslivet känner av det. Det är vi i klubben mycket stolta över.

Årets startfält består av närmare 700 brottare från sex olika länder. Även i år ställer USA upp med en mycket stark trupp.Tävlingen riktar sig till deltagare som är från elva år upp till seniorer i både dam- och herrklasser. Det kommer att brottas cirka 1 100 matcher fördelade på sju mattor i A- och C-hallen i Västerås Arena.

Hemmaklubben ställer upp med ett mycket starkt startfält.

– Vi har intressanta namn i de flesta kategorier och klasser. Några är rutinerade, men vi har även en hel del framtidslöften som ska bli spännande att följa.

Redan på fredagskväll kommer det smälla i mattan, då det är ungdomslandskamp mellan Sverige och Norge.

– Det blir en härlig start på årets upplaga. Nu hoppas vi att västeråsaren tar tillfället i akt och besöker Mälarcupen och upplever världens tuffaste sport.

Under lördagen pågår brottningen från klockan 9.00 på morgonen fram till 18.00 på kvällen och på söndagen mellan 9.00 och 14.00. och så är det fri entré. Landskampen på fredag inleds klockan 18.00.

– Om man vill se blomkålsöron på nära håll är det Västerås Arena som gäller i helgen, avslutar Christer Persson.

Powered by Labrador CMS