Stefan Taylor (till vänster) tillsammans med Les Chambres-kockarna Arild Rodahl och Cornelius McGee. Foto: Avig Kazanjian

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det franska köket, säger han.

Publicerad

I slutet av februari flyttade skotten Stefan Taylor sitt fine dining-koncept Västerås Dinner Club från Sigurdsområdet till Kopparlunden och bytte samtidigt namn till Essence.

Konceptet har hyllats och prisats och restaurangen var bland annat, som enda representant från Västerås, nominerad i kategorin Årets banbrytare vid en gala som White Guide arrangerade förra året.

Med det i ryggen kryddar nu Stefan Taylor anrättningen med att öppna Les Chambers vägg i vägg med Essence på Kopparlundsvägen 4, där restaurang Koppar tidigare låg.

Men trots grannskapet är inriktningarna vitt skilda.

– Det är viktigt att säga, så att inte gästerna förväntar sig att få den exklusiva Essence-maten. Les Chambres är mer en bistro där vi fokuserar på franska maträtter med lite influenser av andra europeiska kök, säger Stefan Taylor.

Varför just franskt?

– Jag har först och främst en otrolig respekt och beundran för det franska köket, i stort sett alla verksamma kockar har ju sin baskunskap från det franska köket. Sedan tycker jag att det saknas i Västerås.

Förra helgen var det start för middagarna, luncherna är igång sedan ett par veckor i den stora lokalen.

– Det är verkligen coronaanpassat, du kan få in en bil mellan borden nästan, säger krögaren med ett skratt.

Men fortsätter, lite mer seriöst:

– Det är såklart bra i dessa coronatider, men det kommer ju en tid efter också. Därför har vi försökt hitta ett koncept på den här stora ytan som kan hålla framöver också. Vi har bland annat gjort tre privata matsalar, chambres, där man kan sitta sällskap på upp till 16 personer. Framöver tänker vi också att dessa kan användas till exempelvis vinprovningar.

Stefan Taylor kommer inte själv att vara direkt operativ på Les Chambers.

– Jag har fortfarande fullt upp med Essence och kommer att ha en mer rådgivande roll här och finnas med när vi jobbar med med menyerna. De kommer att vara levande och bytas ut med jämna mellanrum. Men vi kommer alltid ha någon form av tartar på menyn!

Foto: Avig Kazanjian
En av tre privata matsalar, så kallade chambres, som går att boka på Les Chambers. Foto: Avig Kazanjian
Loungehäng. Foto: Avig Kazanjian
Foto: Avig Kazanjian
Foto: Avig Kazanjian
Foto: Avig Kazanjian
Foto: Avig Kazanjian
Foto: Avig Kazanjian
Powered by Labrador CMS