Riad Hanna (till höger) driver Hannas pizza & kök med en kunnig personal. Hans bror Fadi Hanna (till vänster) driver Karamellfarbrorn som ligger vägg i vägg med restaurangen.

Pizzerian med nytänk

På Kristiansborgsallén ligger en restaurang som nyligen firat sitt ettårsjubileum. Restaurangen heter Hannas pizza & kök och ägarna beskriver sig själva som en restaurang där kvalité, både för råvaror och service, är det viktigaste.

Publicerad

Hannas pizza och kök, som är ett familjeföretag, öppnade sina dörrar den 6 oktober förra året. Restaurangen ligger i samma byggnad som Karamellfarbrorn, en godisbutik som familjen Hanna också driver. Menyn består bland annat av pizza, kyckling, kebab, falafel och hamburgare och fokus ligger på att det ska vara bra mat med hög kvalité.

– Vi vill vara en snabbmatsrestaurang där kvalitén sticker ut. Vi köper bland annat kött från Carlströms och får ofta beröm för vår fräscha salladsbar. Det tar mycket tid och energi att hålla uppe kvalitén men det är viktigt för oss att göra ett bra jobb och vi värnar om att kunden ska vara nöjd efter varje besök, säger Riad Hanna som äger och driver Hannas pizza och kök.

En av de mest populära rätterna på menyn utöver pizzorna, är hamburgaren. Det är en högrevsburgare som dessutom serveras med pommes frites som består av både vanlig potatis och sötpotatis, vilket är ganska unikt för många restauranger med liknande menyer.

– Det är inte så många som serverar sötpotatis om man kollar bland pizzerior. Det var en rolig situation när vi hade en kund som köpte en hamburgertallrik och kom till oss och ville ha nya pommes för att de var brända, men det var bara sötpotatisen som är mörkare. Han smakade då och insåg vad det var, han var helt enkelt inte van vid att få sötpotatis till hamburgaren och han blev positivt överraskad, säger Riad Hanna.

Tidigare var hela huset en godis- och filmbutik men efter att det allmänna intresset att hyra film minskat så bestämde de sig istället för att satsa på Hannas pizza och kök. Halva byggnaden är nu restaurang och godisbutiken finns kvar i andra halvan.

– Förut var det så att folk kom till oss och hyrde en film och köpte godis. Ofta pratade kunderna om var de skulle köpa middag och vilken pizzeria de skulle till. När intresset för film minskade tänkte vi att vi gör en kombination av mat och godis. Nu kan man handla både mat och godis direkt av oss och slipper åka till flera ställen, säger Riads bror Fadi Hanna, som driver Karamellfarbrorn och som ibland hoppar in och hjälper till i restaurangen.

Riad Hanna tillagar en pizza i köket en fredagskväll.
Kvalité och bra råvaror är något som är extremt viktigt på Hannas pizza & kök.
Powered by Labrador CMS