Restaurangchefen Andreas ”Keso” Karlsson blandar en bellini med ananas.

Nom va gott!

Att kliva ner i källaren på Sundinska huset på Stora gatan 42 i Västerås, är att kliva in en värld av kärlek till kött och god dryck. Här finns Nom sedan sex år tillbaka med visionen om att servera gott kött och goda drinkar.

I nästan ett sekel var det café i källaren på Sundinska huset. Men sedan sex år tillbaka är det kött och drinkar som gäller en trappa ner.

I köket finns köksmästaren Ants Fjodorovs och hans team och i baren ser restaurangchefen Andreas ”Keso” Karlssontill att gästerna blir nöjda och får perfekta drinkar.

Nom har tillgång till grossisternas bästa kött. Oftast svenskt, men ibland styckningsdetaljer från andra länder, då svenska bönder inte alla gånger kan komma upp i rätt kvalitet.

Men att hitta bra kött som privatperson är ofta svårt. Det kan kräva en resa till Stockholm för att hitta en styckningsdetalj med rätt mörningstid och marmorering.

Men hur gör då kökmästaren Ants Fjodorovs, när han ska handla?

– ICA Maxi har ett bra sortiment på bättre kött, likaså Citygross, säger Ants Fjodorovs.

Oxfilé, ryggbiff och flankstek trängs på menyn med Noms egna och mycket populära korv. Nu siktar Nom mot höstens nya meny som bara är veckor bort. Att ofta byta ut menyn krävs för att gästerna ska få nya köttupplevelser.

– Det kommer vara med vilt på menyn, säger Ants Fjodorovs.

God mat kräver också god dryck. Andreas ”Keso” Karlsson lotsar gästerna dryckesmässigt i Noms ”meat experience”.

– Att få gästen riktigt nöjd kan vara att ge förslag på vin som blir rätt. Vinet ska också vara rätt tempererat,säger ”Keso”.

På Nom märks kärleken till maten och drycken, att leverera det bästa man kan göra för gästen, hitta de bästa styckningsdetaljerna och få gästen uppleva maten och drycken. När Västerås Tidning är på plats kommer Andreas Karlsson med en gigantisk klar isbit. Till och med isen är hantverksmässigt gjord för att erbjuda det bästa.

Se till att i god tid blanda ordning sockerlag (50/50 socker/vatten) och kyl ner. Se också till att kyla ner champagneglasen.Ta sedan frukt, i det här fallet ananas, men det går självklart bra med annan frukt, exempel fryst frukt.Kör frukt och en lämplig mängd sockerlag i en mixer så det blir en puré.Ta 3 cl puré i ett glas och fyll upp med prosecco. Se upp med skumeffekten, rör försiktigt om så du inte slår sönder bubblorna och toppa med en liten skvätt prosecco.
Köksmästaren Ants Fjodorovs (@foodantist) är flitig på sociala medier och visar upp köttupplevelserna på Nom.Köksmästaren Ants Fjodorovs (@foodantist) är flitig på sociala medier och visar upp köttupplevelserna på Nom.Köksmästaren Ants Fjodorovs (@foodantist) är flitig på sociala medier och visar upp köttupplevelserna på Nom.
Powered by Labrador CMS