Kön ringlade sig lång utanför Bageri April i centrala Västerås när tv-bagaren Sébastien Boudet var på besök för att baka semlor. Foto: Helena Andersson

Lång kö när Västeråsbageriet fick kändisbesök

Välmeriterade bagaren Kim Lund som driver Bageri April på Vasagatan tillsammans med Per Martinsson hade i onsdags finbesök av tv-bagaren Sébastien Boudet. Sébastien som kommit för att baka sina berömda semlor.

Publicerad

Kön ringlade sig lång redan innan klockan nio på morgonen och inne i bageriet var det full fart när Sébastien plockade ihop semlor för brinnande livet.

Sébastien berättade att det så klart var stressigt.

– Men jag vill ju inte göra västeråsarna besvikna så det är en avvägning mellan att skynda mig och hålla en hög kvalitét.

Bullen bakades på plats och de gjordes färdigt vartefter, sen skars locket bort i en karakteristisk fyrkant. Efter det klickade Sébastien ut ett lager lättvispad grädde på semlan, la på locket och pudrade semlan med florsocker.

Semlorna är bakade med de bästa ingredienserna, närodlat där det går, och med de finaste mandlarna från fullvuxna träd i Italien.

– Det är väldigt viktigt att använda bra ingredienser som ekologiskt mjöl och grädde, poängterade Sébastien som alltid förespråkar rena, hållbara och bra ingredienser.

Kim Lund berättade att de var väldigt glada över att ha besök av honom på konditoriet.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att visa ett småskaligt hantverk och Sébastien Boudet är den som länkar ihop branschen och kunden. Han visar att det finns en kundkrets när det gäller bra ekologiska råvaror och han är jätteviktig för oss.

Powered by Labrador CMS