Central fika. Therese Linder utanför vad som kommer att bli Maria Therese – ett litet bageri på Kungsgatan. Foto: Helena Andersson
Central fika. Therese Linder utanför vad som kommer att bli Maria Therese – ett litet bageri på Kungsgatan. Foto: Helena Andersson

Här öppnar hon ett nytt kafé med hembakat i city

I mitten av februari öppnas ett nytt litet kafé i en av de gamla kulturbyggnaderna på Kungsgatan 2. Det är Maria Therese – ett litet bageri, som då slår upp portarna.

Publicerad

Sprudlande glad berättar ägaren Therese Linder att hon lever sin dröm och att hon nu får göra det hon alltid velat göra.

– Det är både spännande och läskigt, men med rätt inriktning så ska det nog gå bra trots att det sägs att det är lite mindre folk på stan nu för tiden.

Allt startade för cirka tio år sen då Therese Linder fick en hushållsassistent i bröllopsgåva och började baka om lördagarna.

– Och när vi sen hade kvartersloppis ute på Skälby där vi bor, så öppnade jag ett litet tillfälligt fik. Under loppiset så fick jag en förfrågan om när jag skulle ha öppet nästa gång och då bestämde jag mig på studs, att på fredagar ska jag ha öppet!

Efter att sen ha flyttat in kaféet till city i Bisnonnos lokaler i Rosa huset under några månader blev Therese oplanerat, men som hon säger glädjande, gravid och la ned satsningen.

– Men nu kände jag att det var dags igen. Jag såg av en tillfällighet att min drömlokal på Kungsgatan stod tom så jag ringde Mimer, skickade in en intresseanmälan och Mimer ansåg att jag passade bäst in, så jag fick den, berättar hon.

Nu är hon i full gång med att utforma lokalen, det byts golv och målas väggar.

– Lokalen är inte så stor, bara runt 30 kvadrat kaféyta men jag kommer ju fortfarande att baka allt hemma och bara ha servering och försäljning i lokalen.

Utbudet kommer att bestå av allt från fikabröd som bullar och bakelser till matbröd, sallader och färdiga mackor.

– Det finns något för alla, jag har även bröd som passar till exempel för olika allergier, säger hon.

Therese Linder berättar att hon alltid vurmat för stadslivet och att hon som yngre ofta var med och handlade ”gogrejer” till exempel på Ericssons frukt och grönt i city.

– Så det är verkligen en dröm jag haft, att öppna i stan. Man måste våga satsa, det är så man vet att man lever, skrattar Therese Linder.

Foto: Privat×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3
Foto: Privat×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3
Powered by Labrador CMS