Quang Hoang driver Aurora Sushibar i Saluhallen Slakteriet sedan 2016. Här med rätten Shoyu-ägg, serverad med lax och ris. Foto: Daniel Linderberg

Asiatiskt – med inspiration från Vietnam

I Saluhallen Slakteriet finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat. En av dessa är Aurora Sushibar, som serverar ett flertal olika sushirätter med en kombination av fisk, grönsaker och spännande kryddor.

Publicerad

Saluhallen Slakteriet invigdes 2013 och några år senare, 2016, flyttade Aurora Sushibar in. Restaurangen grundades av Quang Hoang och hans bror. Nu driver han restaurangen helt själv och lagar sushi och asiatisk mat med inspiration och kunskap från Vietnam där han är född och uppvuxen.

– Jag har tagit med mig mycket kunskap från Vietnam och för mig är det viktigt att alltid vara noggrann med kvalitén. Jag är noga med både råvaror och tillagning för att kunna ge en god och autentisk smakupplevelse, säger Quang Hoang.

Större delen av maten som serveras på Aurora Sushibar får man i skålar och den består av bland annat lax, tonfisk, ris, grönsaker och kryddor. Menyn uppdateras varje vecka med nya rätter men mycket av grundingredienserna är de samma och många populära rätter, bland annat Shoyu ägg är ofta återkommande.

– Vi har en kombination av smårätter och större menyer. Varje vecka har vi fem huvudrätter som varierar mycket. Vi har något för alla, från mildare fiskrätter till riktigt starka rätter som innehåller wasabi, säger Quang Hoang.

Utöver restaurangen i Saluhallen Slakteriet så erbjuder även Aurora Sushibar privata middagar. Bland annat kommer Aurora Sushibar att stå för maten när författaren Daniel Mendoza kommer till Västerås och föreläser den 15 november.

Recept – Shoyuägg

Detta behöver du:

2 dl japansk soja 

2 msk mirin (sött japanskt risvin)

10 gram kombu 

2 färska äggulor

Gör så här:

Blanda soja, mirin och kombu i en skål.

Lägg försiktigt till äggulorna till sojamixen.

Lägg in allt under lock i kylskåp med temperatur 2-4°C och låt det stå mellan 16 timmar och 4 dygn.

Servera sedan med råbiff, fisk eller ris.

Powered by Labrador CMS