PT Patrick Rapp leder den nya satsningen #rörelsepepp. Foto: Helena Andersson

RF-SISU Västmanland lanserar nytt koncept för rörelse

Nu lanserar RF-SISU Västmanland i samarbete med personlige tränaren Patrick Rapp ett helt nytt koncept för idrotten i Västmanland.

Publicerad

Det känns superspännande att vara en del av den här satsningen

Den 17 mars sjösätts det nya konceptet tillsammans med Patrick Rapp från Sport Performance Center.

Då genomförs den första av en serie digitala föreläsningar med namnet #rörelsepepp, där teori och praktik blandas och ger deltagarna möjlighet att ställa frågor och få svar i direktsändning.

– Syftet med #rörelsepepp är att få en större förståelse för varför vi tränar olika saker och varför vi behöver alla delar dels för att må bra och för att bli bättre på vår idrott, förklarar Malin Lundqvist idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland, i ett pressmeddelande.

Föreläsningar är i dagsläget planerade till fyra olika tillfällen med följande teman: Styrketräning, uthållighetsträning, explosivitetsträning och rörlighetsträning.

– De delar vi tar upp under de olika föreläsningarna är användbara oavsett vilken idrott du utövar, vilket är helt i linje med idrott hela livet samt att hålla på med olika idrotter så länge som möjligt, säger Malin Lundqvist.

Som expert inom de olika träningsmomenten finns Patrick Rapp, personlig tränare, fystränare och utbildare på Sport Performance Center i Västerås.

– Det känns superspännande att vara en del av den här satsningen. Jag brinner för att hjälpa idrottare och lag att prestera bättre samt att lägga grunden för ett livslångt intresse för rörelse och aktivitet. Att få nå ut på det här sättet och därmed få inspirera fler till rörelse både under och efter pandemin är häftigt.

– Mitt mål är att du efter föreläsningarna ska få inspiration och kunskap för att köra igång med träningen på direkten, både för dig själv och dom aktiva du kanske är ledare för, säger Patrick Rapp i pressmeddelandet.

– Vi vet att våra ledare ute i länets föreningar är duktiga på sina respektive idrotter men kan ibland sakna kunskap om ren träningslära. Det hålet vill vi fylla, avslutar Malin Lundqvist.

Så gör du för att delta

#Rörelsepepp är en satsning av RF-SISU Västmanland i samarbete med Patrick Rapp, Sport Performance Center

Föreläsningarna genomförs digitalt och hittills är fyra tillfällen planerade:
► 17 mars 18.00–19.15. Tema: Styrka
► 31 mars 18.00–19.15. Tema: Uthållighet
► 15 april 18.00–19.15. Tema: Explosivitet
► 5 maj 18.00–19.15. Tema: Rörlighet

För att delta anmäler du dig direkt via RF-SISU Västmanlands webbplats: www.rfsisu.se/vastmanland

Du får sedan en länk till livesändningen via mail några dagar innan respektive föreläsning. Idrottsföreningar i Västmanland deltar helt utan kostnad

Powered by Labrador CMS