
Nytt kafé öppnar – med lokalproducerade smaker
Under helgen öppnar ett Bondens kafé i Saluhallen Slakteriet. Fokus kommer att ligga på smaker från Västmanland. Samtidigt görs det en nysatsning på Bondens butik, som även den jobbar med lokalproducerade varor.
Intresset för lokalproducerade produkter ökar hela tiden. Nu kommer nya stora satsningar – där smaker från Västmanland ligger i fokus. Förutom det nya kaféet och nysatsningen på butiken har även en förening bildats.
– Det finns ett fantastiskt intresse för västmanländska smaker. Därför startar vi nu också en vänförening till den ekonomiska föreningen Smaka på Västmanland. Det är en förening för alla som både tycker om god mat och har ett hjärta som slår lite extra för Västmanland, säger Lena Ryberg-Ericsson, ordförande Smaka på Västmanland.
– Föreningen och nypremiären för Bondens butik i Saluhallen Slakteriet är startskottet för en ny epok. Att utöka den unika Bondens butik med ett kafé gör att vi kan utveckla verksamheten ytterligare, fortsätter Lena Ryberg-Ericsson.
Viktigt för framtiden
Ett av alla medlemsföretag i Smaka på Västmanland är Mälarenergi, som sedan många år har ett stort engagemang i att bidra till utveckling av en livskraftig ekonomi i närregionen.
– Mälarenergi förstår betydelsen av att ha en väl fungerande hemmamarknad för både privatpersoner och företag. Därför är det viktigt för oss att samarbeta med Smaka på Västmanland. Alla våra insatser har ett fokus på hållbarhet och på att bygga framtidens samhälle, förklarar Glenn Braun, Mälarenergi.
Bondens butik kommer nu att drivas av Lena Masser med kollegor. Lena drev i ett tidigt skede Smaka på Västmanlands butik i Saluhallen Slakteriet.
– Det är riktigt roligt att återkomma, både till Smaka på Västmanland och Bondens butik, säger hon.
