Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg
Janne Schaffer. Foto: Daniel Ahlberg

Västerås orgeldagar bjuder in till musikfest

Den sista helgen i april har kommit att bli en samlingspunkt för orgelmusik i Västerås. Årets festival hålls 29 april-1 maj och får bland annat besök av Janne Schaffer.

Publicerad

2009 återinvigdes den stora domkyrkoorgeln, och sedan dess har festivaler årligen ordnats kring instrumentens drottning.

I programmet för årets festival 29 april-1 maj finns bland annat en Avicii-konsert med Ulf Norberg och en hyllningskonsert till minne av kompositören César Frank som i år fyller 200 år.

Orgelhelgen avslutas 1 maj med konserten My Music Story – ett spännande möte mellan orgel och elgitarr med två av Sveriges främsta musiker, Markus Wargh och Janne Schaffer.

– Jag är otroligt stolt över att få besöka Västerås tillsammans med Markus Wargh som är en av Europas främsta organister. Markus är mästare på improvisation och med vår konstellation skapar vi något unikt, säger Janne Schaffer i ett pressmeddelande från Svenska kyrkan Västerås.

Tillsammans bjuder de på en färd genom Schaffers rika musikaliska liv som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Publiken tas med på en hisnande resa från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J-son Lindh.

Programmet

(Fri entré om inte annat anges)

FREDAG 29 APRIL

Kl 17 Avicii – Ulf Norberg, Stockholm. Västerås domkyrka

LÖRDAG 30 APRIL

Kl 12 Orgelmatiné – Blånande vidder och en bön för Ukraina Johan Hammarström, Stockholm. Västerås domkyrka

Kl 14.30 Musik för en pärla, Johannes Skoog. Ängsö kyrka

Kl 19-21 Temakväll om César Franck 200 år, Johannes Skoog, Bengt Tribukait och Johan Hammarström. Västerås domkyrka

SÖNDAG 1 MAJ

Kl 11-14 Lilla Orgeldagen i Tomaskyrkan

Kl 15 Stor musik för liten orgel Johan Hammarström. Tortuna kyrka

Kl 18 My Music Story Janne Schaffer, gitarr. Markus Wargh, orgel. Entré 150 kr vuxen/130 kr upp till 25 år/senior exkl. serviceavgift. Barn upp till 18 år betalar endast serviceavgift vid förköp. Förköp via ticketmaster.se. Biljettförsäljning på plats 1 h före konsert. Västerås domkyrka

Powered by Labrador CMS