Medaljörerna Maryam Suleiman och Fanny Hultgren – till höger hela gänget från Tranellska som var på plats i Italien för den internationella tävlingen. Foto: Tranellska gymnasiet

Tranellskas elever både guld och brons värda internationellt

Förra veckan var elever från Tranellska gymnasiet på plats i italienska Senigallia för att delta i en internationell tävling. Framgångarna blev stora med både guld och brons. – Vi är så stolta över våra elever, säger rektor Marcus Hallgren i ett pressmeddelande.

Publicerad

Det var elever från hotell- och turism samt restaurang- och livsmedelsprogrammet som fanns på plats i Italien.

Guldet vann Fanny Hultgren i kategorin Tourist destination och bronsplaketten tog Maryam Suleiman hem i klassen Hospitality management. De båda prisades under en galamiddag i fredags.

Tävlingen arrangerades av AEHT som är Europas största organisation mot hotell- och restaurangskolor. Totalt deltog 400 elever från 22 länder och ett 70-tal skolor i elva olika klasser.

”Vi är så stolta över våra elever, alla fyra elever som deltog gjorde ett fantastiskt jobb även om det inte blev medaljer inom servering, att vi lyckas ta medaljer första gången vi är med i tävlingen är helt fantastiskt”, säger rektor Marcus Hallgren i ett pressmeddelande.

Tranellska höll sig även väl framme vid yrkesgalan för Västerås stads gymnasieskolor förra veckan. Edward ”Eddie” Carlsson utsågs då till Årets yrkeslärare i Västerås. Han jobbar på restaurang- och livsmedelsprogrammet som förstelärare och undervisar i matlagning.

”Vi är så hedrade av priset och glada över Eddie och vet vilket fantastiskt jobb han gör för våra elever och hur omtyckt han är främst av elever men även av kollegiet”, säger Marcus Hallgren.

Edward ”Eddie” Carlsson har utsetts till Årets yrkeslärare i Västerås. Foto: Tranellska gymnasiet
Powered by Labrador CMS