Besvärlig korsning. Utfarten från Tunbytorps handelsområde till Norrleden ger ofta upphov till köer och i värsta fall olyckor. Foto: Jonas Edberg

Skarp kritik mot trafiksituationen på Tunbytorp

Johan Benzeriane som äger Sallad & Sånt på Tunbytorp fick frågan vad han tänker om trafiksituationen på Tunbytorp.

Publicerad

Det är köer ända bort till ICA på eftermiddagarna

Många olyckor, långa köer och personer som inte riktigt förstår hur man ska åka, så kan man sammanfatta den dagliga fordonstrafiken på Tunbytorp menar Johan Benzeriane som driver restaurangen Sallad & Sånt.

Kritiken gäller framförallt utfarten från handelsområdet ut till Norrleden.

– Utfarten är en katastrof. Man skulle behöva förnya den och vi är nog många som har framfört önskemål om förändring men det verkar inte bli något av det, säger Johan Benzeriane på Sallad & Sånt.

Tror du att trafiken kommer att påverkas något av att Max öppnar inom kort?

– Absolut, det kommer att bli ännu jobbigare att ta sig fram på eftermiddagar och vid lunchtid. Det blir ett dilemma. Vi ser redan idag på våra luncher att det är bökigt. Det är köer ända bort till ICA på eftermiddagarna, säger Johan.

Har du några förslag på hur man skulle kunna förbättra trafikflödet på området?

– Jag är ju ingen expert, men dra om utfarten på något sätt. Det finns säkert många som har förslag på hur man kan göra det bättre. När vi jobbar ser vi ut mot vägen och det är olyckor jätteofta, antingen allvarliga när polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen eller med folk som bara stannar bilen och inte vet vart de ska. Ibland åker folk åt fel håll i rondellen för att svänga vänster till exempel.

Powered by Labrador CMS