Reidun Andersson till höger. Här tillsammans med Kristina Bawér under Rekryteringsmässan 2018. Foto: Sofie Tejre
Reidun Andersson till höger. Här tillsammans med Kristina Bawér under Rekryteringsmässan 2018. Foto: Sofie Tejre

Reidun ny C-ledare i Västerås

Centerpartiet i Västerås har valt en ny ordförande. Skultunakvinnan Reidun Andersson tar över ordförandeklubban efter Eva-Lotta Svenssons två år på posten. – Jag tar ödmjukt emot ordförandeklubban ifrån Eva-Lotta Svensson och ska göra mitt bästa för att axla det förtroendeuppdrag som jag har fått och leda partiet genom de tre val vi har framför oss, säger Reidun Andersson i ett pressmeddelande och syftar på folkomröstningen om Västerås flygplats nu i vår, kyrkovalet i höst och nästa års allmänna val.

Centerpartiet är med och styr Västerås och med flera nämnds- och styrelseordförandeskap är partiet väl förankrat i miljö- och samhällsbyggnadspolitiken vilket syns genom att det byggs i hela kommunen, förskole-, fritids- och förebyggandepolitiken där trygghet och en meningsfull fritid för våra barn och unga står i fokus. Hon pekar ut skola, arbetsmarknad och miljö som de viktigaste områdena för partiet framgent.

– Vi har arbetat igenom vår politk för infrastruktur och mobilitet i framtidens Västerås och antog på stämman en vision och 33 målsättningar för att människor ska kunna röra sig hållbart, snabbt och sömlöst i Västerås. Vi behöver göra detsamma för skola, arbetsmarknad och miljö, säger Reidun Andersson som månar om en inkluderande arbetsmarknad där människors resurser tas tillvara.

Reidun Andersson blir ytterligare en av kraftkvinnorna i Centerpartiet. Förutom ordförande så är gruppledaren och det andra kommunalrådet kvinnor Vicki Skure-Eriksson och Monica Stolpe-Nordin. Även Centerpartiet Västmanland har kvinnor på de ledande positionerna med Elisabeth Sannesjö som ordförande för partiet och Barbro Larsson som gruppledare i regionen.

– Det har varit en ära och ett otroligt roligt uppdrag att få leda Centerpartiet lokalt i Västerås under två händelserika år. Jag vill rikta ett stort tack till alla partimedlemmar, jag hade inte kunnat göra det här utan er. Partiet förtjänar en ordförande som har tid att leda oss genom alla de val som kommer framöver och jag saknar tyvärr det i dagsläget. Jag lämnar därför med stolt och varm hand över ordförandeklubban till Reidun Andersson och önskar henne lycka till, säger avgående ordförande Eva-Lotta Svensson som nu kommer fokusera på familjen.

Reidun Andersson i korthet

• Bor i Haraker utanför Skultuna tillsammans med sambon och sina höns och katter
Arbetar som arbetsmarknadskonsulent och teamledare på arbetsmarknadsenheten inom Västerås Stad
Har också uppdrag som god man och förvaltare
Familjen består av sambo, vuxna barn och barnbarn

Powered by Labrador CMS