Polisen på plats på Hässlö där en ung man blev skottskadad under tisdagseftermiddagen. Foto: Jonas Edberg
Polisen på plats på Hässlö där en ung man blev skottskadad under tisdagseftermiddagen. Foto: Jonas Edberg

Polisen: Ytterligare en person besköts på platsen

Polisens utredningsarbete fortsätter i hög fart efter tisdagens skjutning på Hässlö i Västerås. Efter händelsen har polisen bland annat arbetat med att hålla förhör, säkra spår och försöka identifiera den eller de som utfört skjutningen. Under onsdagen har det arbetet fortsatt i hög fart.

Publicerad

Polisens utredningsarbete fortsätter i hög fart efter tisdagens skjutning på Hässlö i Västerås.Efter händelsen har polisen bland annat arbetat med att hålla förhör, säkra spår och försöka identifiera den eller de som utfört skjutningen. Under onsdagen har det arbetet fortsatt i hög fart.

Det var under eftermiddagen på tisdagen som polisen larmades till Hässlö efter att det kommit in larm om skottlossning på platsen. En person blev träffad och vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Under onsdagen gick polisen ut med nya uppgifter i ärendet. Bland annat berättar de att den eller de som utfört skjutningen ska ha lämnat platsen i en personbil.

– Fokus just nu ligger på att identifiera och gripa den eller de som skjutit eller på annat sätt har varit delaktig i brottet. Lokalpolisområdet använder den resurs som finns tillgänglig och flera olika kompetenser för att komma framåt i utredningen, säger polisinspektör Carin Lenke som är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås i ett uttalande på polisens hemsida.

Vid tiden för skjutningen, som skedde utomhus, var den skjutne mannen tillsammans med en annan person och polisens bild är att de känner varandra sedan tidigare.

Polisen bedömer att personen som var tillsammans med den man som skottskadades också riskerade att träffas av skotten och därför är det två målsäganden i förundersökningen.

Flera skott avlossades

Efter polisens tekniska undersökning på platsen konstaterades det att flera skott avlossades och förutom den man som skadades träffades även en hotellbyggnad.

Polisen misstänker att det finns ett tydligt motiv bakom skjutningen och att den har skett inom den kriminella miljön, men det behövs mer tid för att utreda exakt vad som har föranlett brottet.

– Polisen lägger dagligen ner ett stort arbete mot personer i den kriminella miljön och det ger, förutom en större möjlighet att förhindra brott, också bättre förutsättningar att utreda en skjutning när den sker, säger Carin Lenke.

Det finns i nuläget inga indikationer på att skjutningen har höjt risken nya våldsbrott på Hässlö, enligt polisens bedömning.

Ingen person är gripen och den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

Tipsa polisen

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Powered by Labrador CMS