
Nu öppnar snart Västerås Ölhall vid Mimerporten: ”Perfekt läge”
Det har varit på gång ett tag. Men nu öppnar inom kort kranarna i Västerås Ölhall. – Intresset verkar vara jättestort från västeråsarna, säger ägaren Mattias Özer och etableringsansvarige Kenny Nordh.
Det har varit många nyfikna västeråsare som varit förbi och kikat när vi fick upp skyltarna och tände upp i lokalen
Platsen för nyetableringen är 2 Rum & Köks gamla lokaler vid Mimerporten på Stora gatan.
– Ett perfekt läge för oss, säger Kenny Nordh.
Han har kikat på Västerås länge. Till slut dök möjligheten upp.
Förhoppningen var att öppna redan nu i september, men det blir något försenat.
– Det var lite problem med golvet i lokalen. Men det är åtgärdat och nu väntar vi bara in möblerna sen är det bara att ösa på med det sista.
Så öppning före årsskiftet?
– Absolut, inom kort kan du skriva!

Ägaren till Västerås Ölhall är Mattias Özer. Han har erfarenhet av konceptet då han redan driver Lindesbergs Ölhall.
Han är förhoppningsfull inför öppningen.
– Det känns riktigt bra, jag ser fram emot det. Det har varit många nyfikna västeråsare som varit förbi och kikat när vi fick upp skyltarna och tände upp i lokalen, säger örebroaren som har släkt i Västerås.
– Det känns som en stad med stort ölintresse med tanke på Coppersmith’s och Hantverksbryggeriet bland annat. Vi vill också jobba mycket med lokala aktörer, fortsätter Mattias Özer.

Den industrimässiga atmosfären här i Mimerkvarteret passar in bra på vårt koncept med industriell öl
Västeråsarnas ölintresse kommer att kunna underhållas väl på Västerås Ölhall där det kommer att finnas över 50 kranar, varav omkring 30 innehåller hantverksöl.
– Den industrimässiga atmosfären här i Mimerkvarteret passar in bra på vårt koncept med industriell öl, dessutom känns det som ett grymt underlag för våra husmansluncher med tanke på hur många som jobbar i närheten, säger Mattias och Kenny.
Luncherna planerar Ölhallen att sätta igång med efter årsskiftet.
I övrigt kommer det att finnas olika slags öl-flighter att ta del av samt ölprovningar.
– Och after work kommer vi givetvis att ha, liksom möjligheten till konferenser, säger Mattias Özer.

I rollen som restaurangchef hittar vi den lokala restaurangprofilen Dan Eriksson, senast barchef på Bishops Arms.
– Det här känns riktigt kul. Nu vill man bara komma igång.
Ölhallens koncept är att det ska vara folkligt och enkelt, ett bra socialt forum, och passa alla åldrar.


