Här på Sturegatan 11 öppnar Västerås citys första Sibyllarestaurang i morgon, torsdag. I kväll var det smygöppning för inbjudna gäster. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7

Nu öppnar Sibylla i Västerås city

På torsdag öppnar en klassisk snabbmatskedja i Västerås city. – Jag har letat efter ett bra läge för en Sibyllarestaurang i Västerås sedan jag flyttade hit 2014, säger ägaren Sahin Bakac.

Publicerad

Sturegatan i Västerås blir ännu mer restaurangtät.

Efter bland annat pizza, thaimat och sushi kommer nu en klassiker och tar plats.

Bakom etableringen av citykärnans första Sibyllarestaurang står franchisetagaren Sahin Bakac, med stor erfarenhet från restaurangvärlden.

– Jag har haft många pizzerior och restauranger både uppåt och neråt i Sverige, säger Bakac till Västerås Tidning.

Han berättar att han varit sugen att öppna en Sibyllarestaurang i Västerås sedan han kom hit 2014.

– Jag tycker att det har fattats en centralt i Västerås. Nu dök den här lokalen upp, det är ett perfekt läge, säger han.

Och det blir inte direkt klassisk gatuköks-storlek på det nya stället. Lokalen, gamla bankdepån bredvid Sturegatans Pizzeria, mäter hela 355 kvadratmeter med plats för ett 90-tal gäster.

– Vi blir nog en av Sveriges största Sibyllarestauranger, tror Sahin Bakac.

I och med öppnandet av den mest centrala Sibyllarestaurangen sedan den som fanns vid Röda torget lades ned för ett antal år sedan får västeråsarna också för första gången stifta bekantskap med kedjans nya koncept. Det är ett uppdaterat snabbmats- och inredningskoncept, som de senaste åren etablerats på allt fler orter i Sverige.

– Det är ett bredare utbud än tidigare. Vi kommer givetvis att ha Sibyllaklassikerna korv och hamburgare, men även kebab, kyckling, vegetariskt och köttbullar, säger Sahin Bakac.

När han öppnar i morgon på Sturegatan gör han det tillsammans med totalt elva anställda. Det nya matstället kommer även att satsa på nattöppet på helgerna.

– Vi kommer att ha öppet till klockan tre fredag och lördag. Till klockan 22.00 övriga dagar, berättar han.

Vad säger du om konkurrenser på Sturegatan med alla restauranger som redan finns där?

– Vi blir ett komplement. Jag tror att det är positivt för hela gatan, mer folk kommer att komma hit.

Sibyllakedjans vd Joakim Carlsson var på plats under smygöppningen på onsdagskvällen. Han ser mycket positivt på etableringen och att Västerås på allvar tar plats på den nya Sibyllakartan.

– Att få ett sådant här bra centralt läge i en stad som Västerås, det känns riktigt bra och spännande. Västerås som ort är perfekt för Sibylla att växa i, säger Joakim Carlsson till Västerås Tidning och konstaterade samtidigt att det nya stället på Sturegatan blir Sibyllahak nummer 162 i Sverige.

Sedan tidigare finns Sibylla på Haga i Västerås, då med det mer klassiska gatuköks-konceptet.

Powered by Labrador CMS