Anders Teljebäck (S) och ordförande nämnden för idrott och friluftsliv, Vicki Skure-Eriksson (C) fyller på de nya bassängerna. Foto: Jonas Edberg

Nu fylls bassängerna i nya badhuset

3,5 miljoner vatten ska nu fyllas på i bassängerna med 36 centimeter i taget. – Ett historiskt ögonblick. Det här får man bara göra en gång i livet, sa Anders Teljebäck (S).

Under onsdagen började en viktig del i resan fram till att Nya Lögarängsbadet invigs i juni - påfyllning av bassängerna.

Med ett handgrepp på den utrullade trädgårdsslangen började kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) och ordförande nämnden för idrott och friluftsliv, Vicki Skure-Eriksson (C) att fylla på bassängerna i det nya Lögarängsbadet.

– Ett historiskt ögonblick. Det här får man bara göra en gång i livet, sa Anders Teljebäck (S) efter den historiska påfyllningen.

– Det här blir Sveriges vackraste och bästa bad och det är Sveriges mest kostnadseffektiva projekt, fortsatte Teljebäck.

Totalt ska bassängerna fyllas med 3 500 kubikmeter vatten, vilket omräknat är 3 500 000 liter. Påfyllningen kommer att ta flera dagar. 36 centimeter vatten fylls på varje dag för att vara skonsam mot ytskikten.

Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande nämnden för idrott och friluftsliv:

– Det är ett fantastiskt projekt där omklädningsrum och bassänger är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Det blir ett bad för alla Västeråsare, ett lyft för rekreation och idrotten.

Prislappen för Nya Lögarängsbadet väntas landa på 395 miljoner kronor. Totalt kommer inomhus- och utomhusbadet kosta 440 miljoner kronor.

Nu börjar vattnet fyllas på... Foto: Jonas Edberg
Powered by Labrador CMS