Nu blir det lättare att hitta gravarna på kyrkogårdarna

Svenska kyrkan Västerås gör det nu lättare att hitta till gravarna på våra kyrkogårdar, oavsett om du söker på nätet eller besöker en kyrkogård. – Genom att vi anslutit oss till söktjänsten Svenska gravar kan du nu söka i databaser med information om gravar och gravsatta på våra 23 kyrkogårdar i Västerås, skriver Svenska kyrkan Västerås i ett pressmeddelande.

Publicerad

Via tjänsten Svenska gravar kan man söka gravar och gravsatta på ett stort antal kyrkogårdar runt om i Sverige. Databasen har idag information om närmare tre miljoner gravsatta.

– Vi har anslutit oss för att underlätta för alla som besöker våra kyrkogårdar varje år. Många vet självklart var deras anhörigas gravar ligger. Men det är också vanligt att du som inte själv bor i Västerås men har anhöriga eller vänner som är begravda här behöver hjälp att hitta till graven och då vill vi självklart förenkla så mycket som möjligt. Vi har även anslutit oss till en karttjänst som gör att du som söker i databasen även kan få upp en kartbild över kyrkogården du vill besöka för att enkelt se var graven du söker finns, förklarar Eva Carlin, kyrkogårdschef.

Du hittar databaserna på www.svenskagravar.se men du kan även hitta dem via /www.svenskakyrkan.se/vasteras/gravratten. Du kan hitta nästan alla gravar på Västerås kyrkogårdar på detta vis.

– Det känns självklart väldigt positivt för oss att veta att vi nu kan erbjuda hjälp och stöd i att hitta till rätt grav dygnet runt. Vi vet att tjänsten också är väldigt efterlängtad av släktforskare, som nu får lättare att hitta informationen de söker, avslutar Eva Carlin.

Powered by Labrador CMS