Mellovinnaren Cornelia Jakobs uppträder i samband med nationaldagsfirandet på Djäkneberget. Foto: Jonas Bergkvist och Anna-Lena Ahlström (Cornelia)

Mellovinnaren klar för ungdomsfestivalen Berget

När nationaldagen har firats på traditionellt vis på Djäkneberget tar ungdomsfestivalen Berget över, med Cornelia Jakobs som huvudakt.

Publicerad

Den 6 juni är det dags för klassiskt nationaldagsfirande på Djäkneberget i Västerås, därefter påbörjas kulturfestivalen Berget för unga mellan 16-25 år.

Bakom evenemanget står Västerås stad och en ung arrangörsgrupp bestående av kulturintresserade i olika åldrar som anmält intresse att få arrangera ungdomsdelen av nationaldagsfirandet på Djäkneberget.

Arrangörsgruppen har anpassat evenemanget så att det ska locka ungdomar i deras egen ålder.

På onsdagen presenterade man festivalens huvudakt, Cornelia Jakobs som vann Melodifestivalen 2022 och nu är högaktuell i kommande Eurovision Song Contest. Fyra lokala band kommer att framträda under kvällen, Guzztav, The Sheets, Actred och Forever now. Guzztav vann den regionala deltävlingen av årets upplaga av musiktävlingen Imagine för unga musiker i åldern mellan 13 och 21 år.

– Vi är jätteglada att vi kan arrangera Berget igen för att uppmärksamma lokala band. Det är extra roligt att kunna presentera Cornelia Jakobs som huvudakt – det känns bra att få erbjuda besökarna något extra efter att festivalen varit inställd de senaste två åren till följd av pandemin, säger Nicoletta Fornari, kultursamordnare på Västerås stad, i ett pressmeddelande.

Berget är en kostnadsfri festival. Alkohol och droger är inte tillåtet att bruka på festivalområdet.

Powered by Labrador CMS