Fullsatt. I fem år har MotoSpeed erbjud kunder vinterförvaring. ×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5
Fullsatt. I fem år har MotoSpeed erbjud kunder vinterförvaring. ×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Körklar hoj efter vinterförvaring

Vårsolen har börjat visa sig och med den poppar vårtecknen upp ett efter ett. Som tussilago, knoppar på träden och snart kan man höra mullret av motorcykelmotorer rullande på vägarna igen.

Publicerad

I Västerås finns det tre verkstäder som inriktade på motorcyklar. I en av dem, MotoSpeed på Erikslund står det ett 70-tal motorcyklar uppe på loftet för här kan MC-ägare sedan 2012 vinterförvara sin motorcykel.
–Vi såg ett behov av vinterförvaring och ville ge våra kunder den servicen. I Stockholm är det vanligt att lämna in din motorcykel men vi är ensamma om att förvaring i Västerås. Varje år ökar antalet, den här säsongen har vi haft över 100 hojar som övervintrat hos oss. Nu börjar förvaringsytan att tryta men är det en kund som frågar så fixar vi plats för det här är en tjänst vi vill ge våra kunder, berättar Magnus Larsson MC-tekniker på Motospeed.
Vidare menar han att det finns flera fördelar med vinterförvaring. Dels förlänger verkstaden sin säsong då de utför servicearbete under vintern som de normalt skulle göra på vårkanten och dels slipper ägaren som lämnat in sin MC med inbokad service de köer som normalt uppstår på våren, utan kan bara hämta ut sina hästkrafter och köra.
– De som haft den på service kan sätta sig, trycka på knappen och bara köra i väg. MC-säsongen är ju rätt kort så många vill inte förlora körtid genom att lämna in motorcykeln till service på våren, säger Magnus Larsson.
Den service som finns att tillgå är bland annat försäkringsjobb, trimning, mappning och felsökning,

Powered by Labrador CMS