Eleonore Lundkvist har valts till ny ordförande för Moderaterna i Västerås.
Eleonore Lundkvist har valts till ny ordförande för Moderaterna i Västerås.

Hon blir ny ordförande för Västeråsmoderaterna

Moderaterna i Västerås valde under söndagen en ny styrelse. Till ny ordförande valdes Eleonore Lundkvist, 32 år. – Det känns väldigt hedrande att få medlemmarnas förtroende att leda Västeråsmoderaterna, säger hon i ett pressmeddelande.

Publicerad

Eleonore Lundkvist är sedan tidigare bland annat ledamot i kommunfullmäktige och 2:e vice ordförande i fastighetsnämnden. Nu får hon i uppgift att leda sitt parti i Västerås.

– Den viktigaste uppgiften är att förbereda oss inför valet 2022. Vår största styrka är våra många aktiva medlemmar som alltid är redo att möta väljarna med moderata svar på västeråsarnas frågor, men som också gör stora insatser i styrelser och nämnder i kommun och region, säger Eleonore Lundkvist.

För Eleonore Lundkvist finns det just nu en fråga som är viktigare och mer aktuell än andra.

– Flygplatsfrågan dominerar den politiska debatten i Västerås just nu, och jag är stolt över hur Moderaterna står upp för flygplatsen i debatten och samtidigt hjälper till att samla in namn runt om i kommunen för en folkomröstning. Vi kommer att fortsätta kampanja för att rädda flygplatsen, säger Eleonore Lundkvist.

Powered by Labrador CMS