Özcan Kaya, vd och grundare för Hamburgerbruket, som öppnar till sommaren i Naturkompaniets gamla lokaler på Köpmangatan 6. ”Vi kommer se till att Köpmangatan blir en populär restauranggata i Västerås”, säger han. På bilden syns en av Hamburgerbrukets högrevsburgare. ×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Här kan västeråsarna äta snabba lyxburgare till sommaren

Som snabbmat fast godare. Så beskriver Hamburgerbruket själv sin företagsidé. Från i sommar finns restaurangen i Västerås. – Det är ett unikt koncept, säger ägaren och grundaren Özcan Kaya.

Publicerad

Sedan Naturkompaniet för snart ett år sedan flyttade till Vasagatan har lokalen på Köpmangatan 6 stått tom.

Nu är det klart vad den kommer att fyllas med – gourmetburgare.

Den omfattande ombyggnationen av den 400 kvadratmeter stora lokalen har just inletts – målet hoppas man nå i slutet av juni.

– Vi har haft dialog med Klövern (fastighetsägaren) sedan mitten av förra året om olika lokaler i Västerås. Till slut fastnade vi för det här läget, som vi tycker är mycket bra, säger Özcan Kaya.

Restaurangen startade i slutet av 2013 i Örebro och finns även i Torshälla utanför Eskilstuna.

Konceptet har slagit väl igenom och nu satsar ägaren stort.

– Förutom Västerås kommer vi även att öppna en restaurang i Karlstad, berättar Özcan Kaya.

Västerås blir den näst största.

– Vi räknar med att ha plats för omkring 150 gäster. Vi kommer att ha långa öppettider, eventuellt även nattöppet.

Vad utmärker Hamburgerbruket?

– Vi har tagit det bästa av två olika världar. Vi har slagit ihop gourmetburgare och snabbmat. Du får en riktigt fin, handgjord högrevsburgare inom några minuter för hundralappen, berättar ägaren och grundaren Özcan Kaya.

De flesta råvaror som används förbereds direkt i restaurangerna. Burgarna mals på plats och man tillverkar egna dipsåser.

– Det här är ett unikt koncept, slår Özcan Kaya fast.

Han siktar på att öppna restaurangen i Västerås i slutet av juni, början av juli.

Fotnot: För mer info se www.hamburgerbruket.se

Powered by Labrador CMS