Nu är scenen vid Mälarkrogen på plats igen. Foto: Jonas Bergkvist

Folkets scen uppbyggd vid Mälaren

Nu är den första av sommarens scener nere vid Mälarkrogen rest. Fri att använda för den som känner sig manad fram till Summer Meet. – Vi kallar den Folkets scen, den är gratis för alla som vill uppträda i någon form så länge de inte tar entré, säger en av initiativtagarna Pär Johnsson.

Publicerad

Det är brödratrion Johnsson som via sitt bolag Lögarängen AB ligger bakom konceptet Folkparken vid Mälaren, den nya konsertarenan på gräsytan vid Mälarkrogen som såg dagens ljus förra sommaren med flera stora spelningar.

Även i år kommer några av Sveriges största artister att förgylla sensommaren vid Mälaren, bland andra Jill Johnson, Ulf Lundell och Peter Jöback.

Då på en större scen som byggs upp senare i sommar på samma yta.

Innan dess, med start från nu och fram till Summer Meet-veckan i början av juli, är det fritt fram för vilket band, kör eller annan musikalisk akt som helst att inta den mindre versionen av Folkparken vid Mälaren-scenen som nu står klar och som Den svenska björnstammen uppträdde på i fredags.

– Vi vill att den ska vara Folkets scen. Den som är sugen på att sjunga eller spela kan höra av sig till oss så får man uppträda gratis så länge man inte tar någon entré, säger Pär Johnsson.

Han och bröderna har stora planer för att göra hela området intill Mälarkrogen till en konsertyta.

– Vi vill få arrangörer runt om i Sverige att inse att Västrås är en sommarstad också och inte bara attraktiv på vintern när konserthuset har många spelningar. Tanken är att det ska finnas en förberedd yta för turnerande sällskap och att det finns grundläggande tillstånd klara för att nyttja platsen.

I onsdags fanns ärendet med som en punkt på kommunstyrelsens agenda, Pär Johnsson var på plats och framförde sina åsikter.

– Vi vill få kommunen att inse möjligheterna med att projektera området här nere och hur vi snyggar till det för att göra det inbjudande.

Fotnot: Den som är intresserad av att uppträda på scenen hör av sig till Pär Johnsson via mejl par@sitdown.se eller på tel 070-588 71 00

Bröderna Johnsson, Pär, Lars och Bo, ligger bakom nya konceptet Folkparken vid Mälaren nere vid Mälarkrogen. Här en bild från fjolårets premiärscenbygge. Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS