Många antagna till höstens utbildningar. Foto: Mdh

Fler antagna till MDH – specialutbildningar lockar

12 502 personer har antagits till någon av Mälardalen högskolas utbildningar till hösten. Det är en ökning med tre procent jämfört med föregående år.

Ökningen märks främst när det gäller program på avancerad nivå. Där är antalet antagna 739 stycken jämfört med 655 antagna förra året. Antalet reserver är störst på specialpedagogprogrammet, 462 jämfört med 354 förra året, och även reservantalet för speciallärarprogrammen har ökat till 150 jämfört med 69 förra året.

– Vi har nya masterutbildningar inom hälsa och välfärd som förklarar en del av ökningen för program på avancerad nivå, men det är glädjande att även andra påbyggnadsutbildningar har fler antagna i år. Bland annat har vi ökat rekryteringsmålet för specialpedagogprogrammet som har ett stort söktryck. Det går fortfarande att göra en sen anmälan till de program och kurser som vi har möjlighet att ta in ytterligare behöriga studenter till. Bland annat till vissa av våra högskoleingenjörsutbildningar, säger Ammie Westbeck, chef för sektionen för antagning och examen vid MDH i ett pressmeddelande.

Till programmen på grundnivå är det dock något färre antagna denna gång: 2 484 antagna jämfört med 2 519 förra året. Flest reserver har sjuksköterskeprogrammen (1 302), socionomprogrammet (978) samt fysioterapeutprogrammet (584).

Powered by Labrador CMS