Pressträff vid Socialdemokraternas valstuga i Västerås Foto: Privat

S vill satsa 50 miljoner för ett tryggare Västerås

På onsdagseftermiddagen bjöd Socialdemokraterna in till en pressträff vid deras valstuga i Västerås. Tillsammans med partisekreterare Tobias Baudin och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi presenterade Staffan Jansson en satsning om 50 miljoner kronor på ett stort trygghetspaket i Västerås.

Publicerad

Socialdemokraterna vill ta krafttag för ett tryggare Västerås och på onsdagen presenterades en satsning på ett stort trygghetspaket i staden.

Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås, presenterade tillsammans med partisekreterare Tobias Baudin och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi den nya satsningen.

– En satsning på 50 miljoner innebär att vi kan nå vårt mål som är att ingen ung i Västerås ska bli kriminell, säger Staffan Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

I ett pressmeddelande utvecklar Socialdemokraterna sitt resonemang.

”Vi socialdemokrater anser att vi ska vara tuffa mot brotten men också mot brottens orsaker. Satsningen i Västerås är tänkt att stärka upp de åtgärder som Västerås trygghetsråd identifierat som nyckelfaktorer för att skapa större trygghet och knäcka gängen. Civilsamhället är en nyckelkomponent för att tillsammans med polis, socialtjänst, skola, handlare, bostadsbolagen, fritidsgårdarna och andra aktörer skapa trygghet i våra områden. Det är vårt mål att inget område i Västerås ska finnas med på polisens lista över utsatta områden.”

– Vi är det enda partiet som har hela lösningen. Vi skärper fler straff och rekryterar fler poliser samtidigt som vi förebygger kriminalitet, säger Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna.

– Nationellt går vi till val på principen att för varje krona vi lägger på polisen ska vi också lägga på att förebygga kriminalitet, säger Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister.

Powered by Labrador CMS