Västeråsmajoriteten. Foto: Jonas Edberg

Klart: Medlemmarna godkänner C:s medverkan i majoriteten

När Centerpartiet i Västerås bjöd in till en extra kretsstämma röstade majoriteten för att partiet ska ingå i Västerås nya styre.

Publicerad

På torsdagen förra veckan presenterades Västerås nya styre Västeråsmajoriteten som bildats av Centerpartiet, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.

Med anledning av detta höll Centerpartiet i Västerås en extra kretsstämma på söndagskvällen för att partimedlemmarna skulle ta ställning till den politik och inflytande som partiets förhandlingsgrupp redovisade, om Centerpartiet väljer att ingå i det nya majoritetsstyret.

Efter valet har Centerpartiets kommunkrets kallat till två medlemsmöten för att informera och diskutera handlingsvägar för partiet. Ett möte den 19 september och ett den 26 september.

– Däremellan har ett extra möte hållits med förhandlingsgruppen, kretsstyrelsen och den nyvalda fullmäktigegruppen, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

I samband med medlemsmötet den 26 september gjordes en omröstning med en avsiktsförklaring där en stor majoritet ställde sig bakom förhandlingsgruppens förslag att bilda en majoritet tillsammans med S, KD och V.

Under gårdagskvällens kretsstämma ställde sig 91 procent sig bakom att ingå i det nya styret.

– Det är väldigt roligt att vi har haft ett så stort engagemang bland många medlemmar och mycket diskussioner innan vi landade i en bred uppslutning inom partiet för att ingå i en ny majoritet, säger Reidun Andersson, kretsordförande för Centerpartiet i Västerås, i ett pressmeddelande.

– Vi har fått stort genomslag för Centerpartiets lokala politik för att snabba på klimatarbetet, utveckla landsbygden, grön tillväxt och hela kommunen med större fokus på jobb, bättre matchning och företagande, ihop med tydliga prioriteringar på förskola, skola och förebyggande arbete. Med medlemmarnas starka stöd kan vi nu vara med och styra kommunen de kommande fyra åren för Västerås bästa, säger Vicki Skure-Eriksson, gruppledare för Centerpartiet Västerås.

Powered by Labrador CMS