Val 2018: MP åker ur regionfullmäktige – tappar i kommunen

Miljöpartiet går tillbaka, både i kommunfullmäktige i Västerås och i Region Västmanland. I regionen så pass mycket att partiet tappar alla sina mandat.

Publicerad

Både på riksplanet som lokalt har Miljöpartiet backat sedan förra valet. I Västerås kommunfullmäktige tappar man två av fyra mandat.

– Självklart känns det tungt att vi har tappat, samtidigt följer vi rikssiffrorna rätt väl. Nu tar vi nya tag. Vi hoppas kunna ingå i en majoritet även kommande mandatperiod, säger Anna Thunell (MP), idag kommunalråd och förstanamn på listan till kommunvalet.

Nuvarande styre i Västerås består av S, C, KD och MP. De kommer inte att kunna bilda en majoritet efter valet igår, som siffrorna ser ut nu. En ny majoritet kommer därför troligtvis att bildas i Västerås.

Även i Region Västmanland sitter MP i majoritet, tillsammans med S och V. Där kommer också en ny majoritet troligtvis att bildas, eftersom MP förlorat sina mandat.

Vi söker företrädare för MP i regionen för en kommentar.

Anna Thunell (MP) och Markus Lindgren (MP), första- respektive andranamn på listan till kommunvalet. Foto: Daniel Linderberg
Powered by Labrador CMS