"M-bulansen" upprör. Foto: Ove Sjöstrand

Moderat ambulans upprör: "Osmakligt"

Moderaterna i Region Västmanland använder sig av en ommålad ambulans som kampanjfordon när de pratar vårdfrågor i valrörelsen. Ett tilltag som upprör en del. – Jag tycker det är osmakligt. En ambulans förknippar man med att det har hänt någonting, en olycka, säger Ove Sjöstrand i Västerås.

Publicerad

I juni började den så kallade "M-bulansen" rulla i Västmanland. Tanken är att den ska åka runt i länet som en portabel valstuga fram till valet i höst.
Men den gula bilen, som tidigare var en ambulans men som Moderaterna nu köpt och målat om, upprör.

– Jag tycker det är osmakligt. En ambulans förknippar man med att det har hänt någonting, en olycka, säger Ove Sjöstrand i Västerås till Västerås Tidning.

Han berättar att flera personer runt om honom reagerade på samma sätt när han påtalade att det inte var någon riktigt ambulans, utan ett fordon som politiker använde. Han poängterar att han skulle bli lika uppröd vilket parti det än gällde.

Det är inte olagligt att köra runt i en gammal ambulans, däremot är det sedan första januari förra året olagligt att köra runt i något som kan förknippas med att vara en polisbil.

Tomas Högström (M) är partiets förstanamn på listan till regionfullmäktige:

– Det är inte första gången vi använder den, vi hade den faktiskt i förra valet också. Vi vill synliggöra landstingsvalet och hälso- och sjukvårdsfrågor, för de frågorna kommer ofta i skymundan. Därför har vi då en gul bil som ser ut som en ambulans och det är en rullande kampanjbil, säger han.

– Hela syftet med den är att frågorna ska synliggöras. Den sticker ut och vi har i huvudsak mött positiva omdömen.

"Osmakligt" är ett ord som används om den – vad säger du om det?
– Jag tycker att det är en märklig reaktion. Bilen syns väldigt bra – och det är klart att den sticker ut. Det är hela syftet med den också . Vi möter överlag positiva reaktioner, och det också från anställda inom Region Västmanland, säger Tomas Högström.

Powered by Labrador CMS