Äntligen dags för den nionde upplagan av Vin i Västerås. Foto: Henrik Mill
Äntligen dags för den nionde upplagan av Vin i Västerås. Foto: Henrik Mill

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna Wreeth, projektledare hos arrangören Svenska Dryckesmässor.

Publicerad

Vin i Västerås har sedan starten 2012 varit ett givet inslag för alla vinälskare i Västerås med omnejd. 2020 var ett annorlunda år och tillställningen fick pausas.

Men redan före sommaren kom beskedet att comebacken skulle ske i år och nästa helg den 29–30 oktober är det dags att skruva upp korken för vinmässan igen.

Skådeplatsen är ny, foajén i Västerås konserthus.

– Det är såklart väldigt ledsamt att vi inte kan vara där vi brukar på ACC längre. Samtidigt kan en mässa efter så många år behöva lite nytänk och en rockad och vi tycker att Konserthuset blir ett uppsving – en jättetrevlig inramning och fin miljö för en vinmässa, säger Hanna Wreeth.

Givetvis är en av nyheterna på den nya skådeplatsen att det kommer att förekomma vissa musikinslag.

– Vi är ju trots allt i ett konserthus, så det känns helt naturligt att Västerås Sinfonietta kommer att spela för besökarna.

Mässan blir inte lika omfattande som tidigare upplagor. Av flera skäl.

– Dels är lokalen mindre så det är inte så konstigt, dels ligger det i tiden att man skalar ned både på besökare och utställare. Vi försöker ändå ha ett tänk att vi inte är färdiga med pandemin ännu.

Många av utställarna är dock väl kända sedan tidigare.

– Våra fantastiska utställare ställde sig på tå direkt och ville vara med när det blev klart att vi skulle arrangera Vin i Västerås igen – så folk kommer att känna igen sig.

Som vanligt blir det även flera lokala inslag.

Hur känns det att vara igång igen?

– Jätteskönt att få möta folk igen och för utställarna att få möta sin publik igen i sin rätta miljön och prata ansikte mot ansikte. Det personliga mötet är viktigare än vi nånsin trott har vi lärt oss under den här tiden, vi mår väldigt bra och utvecklar oss tillsammans med andra när vi träffas fysiskt. Och att smaka och dofta på dryckerna och delikatesserna är ju svårt att göra på annat sätt, säger Hanna Wreeth.

Anna Ljunggren är verksamhetschef på ACC Meetings och Events, som arrangerar Vin i Västerås tillsammans med Svenska Dryckesmässor:

– Det är en fantastisk känsla att återigen öppna upp succén Vin i Västerås efter pandemin. Intresset är större än någonsin från både utställare och besökare, vilket bäddar för succé även i år.

För ACC Meetings & Event blir detta det första publika eventet sedan nyheten kom att företaget gör comeback i ny kostym efter att kongresscentret tvingats stänga tidigare i år.

Här inne i konserthusfoajén hålls Vin i Västerås för första gången nästa helg, 29–30 oktober. Foto: Clifford Shirley
Här inne i konserthusfoajén hålls Vin i Västerås för första gången nästa helg, 29–30 oktober. Foto: Clifford Shirley

Nästa fredag och lördag

Vad: Vin i Västerås, vin- och delikatessmässa

Var: Västerås konserthus

När: Fredag 29 oktober 14.00–21.00. Lördag 30 oktober 11.00–20.00

Biljetter: Finns att köpa på Tickster.com

Kostar: 270 kronor fredagen och 315 kronor lördagen, inkl garderob och ett provningsglas för vin. Biljetter säljs med följande slottider och lokalen töms mellan det utsatta tiderna: Fredag 14.00–17.00 samt 18.00–21.00, lördag 11.00–15.00 samt 16.00–20.00

Arrangörer: Svenska Dryckesmässor och Aros Congress Center.

Mer info: www.vinivasteras.se

Övrigt: Åldersgräns 18 år

Powered by Labrador CMS