Rekordmånga utställare. Till helgen är det dags för den tredje upplagan av Västerås Öl & Destillat på ACC. Arrangörerna tror på en välfylld helg. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger projektledaren Emelie Oscarson på Svenska Dryckesmässor.

Publicerad

På fredag åker kapsylen av för den tredje upplagan av tvådagarstillställningen Öl & Destillat på Aros Congress Center i Västerås.

Där kommer man likt tidigare år att kunna prova allt från öl och whisky till andra spritdrycker.

Samt charkuterier och andra godsaker.

Det är en mässa som västeråsarna redan verkar ha tagit till sig.

– Så känns det verkligen. Vi har haft väldigt bra besökssiffror och hoppas att även årets upplaga ska bli välbesökt. Det verkar så, extra glädjande är att även fredagen ser ut att bli välbesökt, säger projektledaren Emelie Oscarson.

Kanske inte så konstigt med tanke på att rekordmånga 62 utställare är på plats på ACC, varav över 50 har en dryckesinriktning.

– Vi ser fortfarande en tydlig trend kring medvetenheten och nyfikenhet på vad vi äter och dricker. Folk vill veta mer helt enkelt och öltrenden bara fortsätter, både i antalet mikrobryggerier och i form av nya produkter och smaker.

Självklart finns Västerås stoltheter Hantverksbryggeriet och Coppersmiths på plats under helgen. Även lokala Smaksinnet och Köpings Musteri är representerat.

Har du något tips till mässbesökarna?

– Det är ett stort utbud av dryck representerat, så mitt tips är att läsa på innan vilka utställare och favoriter man vill besöka. Utställarlistan finns på vår hemsida redan nu och på plats finns det infoblad med karta vart alla står. Och glöm inte att dricka vatten och äta också så du orkar längre!

Emelie Oscarson, projektledare för Västerås Öl & Destillat. Foto: Henrik Mill

Västerås Öl & Destillat

Var: Aros Congress Center

När: Fredag 25 oktober 15.00–22.00, lördag 26 oktober 12.00–21.00

Biljetter: 275 kr inklusive två provglas och garderob. Köps via tickster.com

Åldersgräns: 20 år, legitimation krävs.

Mässan arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Aros Congress Center

Mer info: www.vasterasoldestillat.se

Powered by Labrador CMS