Västerås mest sjönära kafé har öppnat vid Elbakajen i Västerås. Foto: Rederi Mälarstaden
Västerås mest sjönära kafé har öppnat vid Elbakajen i Västerås. Foto: Rederi Mälarstaden

Nytt flytande kafé vid Elbakajen

Västerås får i sommar ett flytande kafé. Detta efter att Rederi Mälarstaden bestämt sig för att öppna ett kafé ombord på ett av sina fartyg nere vid Elbakajen.

Publicerad

Det är det klassiska fartyget M/S Tor med anor från 1915 står som värd för det flytande cafét vid färjekajen där västeråsarna ges möjlighet att gå ombord och beställa fika, räksmörgåsar, våfflor och glass.

– Vi kommer hålla öppet tisdagar till och med söndagar, berättar Tobias Gustafsson, marknadsansvarig hos Rederi Mälarstaden i ett pressmeddelande.

Ombord på kaféskeppet kommer det att finnas en stor variation på platser för att njuta av sitt fika. Man kan sitta inne på M/S Tor, antingen i fören eller aktern – och vid fint väder kan gästerna ta med sig fikat upp på soldäck och njuta av solen och den fina utsikten.

– Vi kommer även ha sittplatser på kajen. För dem som inte vill gå ombord på M/S Tor så finns det ett system för att göra sin beställning via sin mobiltelefon och vi kommer då ut med beställningen till gästerna, säger Tobias Gustafsson.

Det nya Café M/S Tor öppnar torsdagen 13 maj.

Powered by Labrador CMS