Boxrestaurang. Gabriel Turan är krögare på den nya vägkrogen Bistro Box som ligger intill truckstopet vid E18. Foto: Jonas Edberg / Helena Andersson
Boxrestaurang. Gabriel Turan är krögare på den nya vägkrogen Bistro Box som ligger intill truckstopet vid E18. Foto: Jonas Edberg / Helena Andersson

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av containers staplade på varandra.

Publicerad

Bistro Box är en del i Arvers koncept Stop128 som erbjuder en rastplats där det förutom restaurang även finns parkering, drivmedel, lastbilsservice, toaletter och duschar.

Gabriel Turan är krögaren som driver den nyöppnade restaurangen och han säger att det känns bra att äntligen få öppna för gäster.

– Vi har sett fram emot det länge nu.

Bistro Box var ett i stort sett färdigt koncept som Arver hade lagt ut för anbud och som Gabriel Turan tog hem.

– Men jag har fått vara med och styra allt inredningsmässigt. Det fanns en idé, i början var det till exempel tänkt att vi skulle kunna servera 100 gäster men nu har vi byggt upp ett större kök vilket gör att vi även kan erbjuda catering, säger han.

På restaurangen serveras både frukost, lunch och à la carte och det finns även möjlighet att ta en fika.

– Men det som är unikt med oss är att vi har en drive thru, vilket vi är ensamma om i Västerås när det gäller husmanskost. Det mesta kan man få med sig via vår drive thru, förutom alkohol, antingen genom att bara köra hit, eller om man har bråttom så kan man ringa i förväg och beställa.

Bistro Box är cirka 300 kvadratmeter stort och nu under coronan har man anpassat sig och glesat ut mellan borden, man har handsprit i lokalen och har även uppehåll med buffén.

– Nu gäller det att alla skärper sig annars så blir vi aldrig av med den, säger Gabriel.

Restaurangen är modernt inredd med sobra färger och två olika avdelningar varav den ena kan skärmas av och till exempel användas av olika privata grupper. Det finns också skjutbara glaspartier för att man under sommaren ska kunna sitta på en stor inglasad uteservering med markiser.

Menyn baseras på husmanskost, allt är lagat från grunden av de fyra kockarna.

– Grejen var att vi skulle vara lite som gamla Hummelstabaren, från början var tankarna att vi kanske skulle vara öppna dygnet runt men nu under coronan känner vi oss fram och kör från 07.00 till 20.00 måndag till fredag och 9.00 till 20.00 lördag och söndag.

Gabriel Turan säger att de egentligen är en vägkrog.

– Men miljön här inne är så fin att vi sökte alkoholtillstånd för att även folk i närområdet ska kunna komma hit och äta och dricka.

Han avslutar med att säga att många är jätteglada för att de öppnar.

– Det har varit eftertraktat, redan nu under byggnationen har det kommit in folk och velat beställa, skrattar Gabriel Turan.

Gabriel Turan inne i den nya bistron. Foto: Helena Andersson
Gabriel Turan inne i den nya bistron. Foto: Helena Andersson
Powered by Labrador CMS