På Västerås citys nyaste restaurang Blackstone Steakhouse får gästen själv tillaga sin kött- eller fiskbit på en 400-gradig lavasten. Foto: Alexander Arntsen

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in under smygpremiären tidigare i veckan. – Jag tycker att vi fyller ett tomrum i stan, säger restaurangchef Lars Sandström.

Publicerad

Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe

Man skulle utan att överdriva direkt kunna titulera Blackstone Steakhouse stans hetaste restaurang.

Konceptet bygger nämligen på att gästen får in en 400 grader het lavasten till bordet och där själv får tillaga maten till passande stekgrad.

– Ja, du skär och steker köttet själv. Det kan annars ofta vara ett problem inom restaurangbranschen att stekgraden blir fel. Det är många tallrikar som går tillbaka eftersom ”medium” för gästen inte alltid är ”medium” för kocken. Det slipper vi här, då hela poängen är att gästen själv fixar så den får exakt den stekgrad den vill ha, säger Lars Sandström.

Västerås blir nu den åttonde orten i Sverige som får en restaurang med Blackstone-konceptet.

– Det är en av de snabbast växande restaurangkedjorna i landet. Allt började i Falun för fem år sedan och det fungerade väldigt bra på en gång. Nu finns de också bland annat i Jönköping, Göteborg och Växjö, berättar Sandström.

Hans egna planer på att bli franchisetagare och öppna en Blackstone i Västerås är minst sagt well done vid det här laget.

– Det har legat och malt i två år nu, sedan jag träffade grundaren i Falun första gången.

Ungefär lika lång tid har jakten på en passande lokal varit igång.

När Sibylla tog ner skylten förra sommaren kom det en passande öppning.

– Vi ligger bra här och det är ju flera restauranger här och på Smedjegatan. Det är ett bra läge för en restaurang, är man en nattklubb vill man kanske närmare in mot torget.

Blackhouse Steakhouse kommer att ha öppet tisdag–söndag med förlängda öppettider under fredag–lördag då kanske annat än bara mat kan locka.

– Vi är bra på att göra sjyssta drinkar med lite egen stil också.

Allt från svärdfisk till vilt och oxfilé kommer att finnas att beställa in på sin lavasten, dessutom vegetariska och veganska alternativ.

Även färska pizzor för den som inte vill ha något hett sällskap till bords.

Din förhoppning?

– Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe.

Det nya konceptet för med sig andra fördelar också, menar han.

– Man gör något och det händer saker vid bordet. Det kan vara en bra ”icebreaker” om inte annat, säger krögaren med ett leende.

Restaurangchefen Lars Sandström. Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS