Båtfika. Tobias Gustafsson, längst till höger, tillsammans med personalen som kommer att jobba på kaféet ombord på M/S Tor i sommar. Foto: avigphoto.se

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson, marknadsansvarig hos Rederi Mälarstaden.

Publicerad

Vårvärmen har kommit till Västerås – och nu har även ett nytt minst sagt somrigt kafé öppnat. Det är den gamla räkkryssaren M/S Tor som i år lagt om kursen och blivit kafé.

– Situationen med coronan öppnade för det här. Vi har ett något lägre tryck på de traditionella kryssningar. Då kom vi på att vi kunde öppna ett kafé här ombord för att få ännu mer ruljans här i området. Det är ett jättefint promenadstråk och finns redan ett jättefint utbud av kaféer och restauranger. Men vi tänkte att det kunde vara roligt att öppna Västerås första flytande kafé, berättar Tobias Gustafsson.

Öppet dagtid

Räkälskarna behöver dock inte känna sig allt för ledsna. M/S Tor kommer även i sommar att ta med passagerare ut på de klassiska räkkryssningarna. Men under dagtid är det kafé som gäller.

Förberedelser. Tobias Gustafsson, marknadsansvarig vid Rederi Mälarstadens, hjälpte till med förbereldelserna inför kaféets öppning. Foto: avigphoto.se

Kaféverksamheten kommer att vara öppen tisdagar till söndagar mellan klockan 10 och 18. Då är det fritt fram för fikasugna att besöka båten och beställa glass, belgiska våfflor eller hembakt fikabröd.

– Vi försöker sticka ut med glassen som kommer från Lejonet och Björnen. Det är svensk kvalitetsglass från början till slut, helt utan konstiga tillsatser. Dessutom vill vi ha en belgisk touch och serverar belgiska Liège-våfflor.

Gästerna kommer att kunna sitta både inne i fartyget, på däck eller på kajen. För att undvika trängsel inne vid kassan har Rederi Mälarstaden tagit fram ett appsystem där gästerna kan göra sina beställningar via mobilen och få sitt fika serverat vid bordet.

Fler bilder från kaféet ombord på M/S Tor

Våfflor. Förutom hembakat fika och räkmackor kommer kaféet på M/S Tor att servera belgiska våfflor. Foto: avigphoto.se
Foto: avigphoto.se
Foto: avigphoto.se
Foto: avigphoto.se
Foto: avigphoto.se
Powered by Labrador CMS