Ribhaus grundare Joe Morris öppnar snart pizzerian Nora´s i saluhallen Slakteriet. Foto: Jonas Edberg

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för pizza, säger Joe Morris, grundaren av Ribhaus.

Publicerad

Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare.Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria.Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood.– Jag har alltid haft ett stort intresse för pizza, säger Joe Morris, grundaren av Ribhaus.

För en vecka sedan rapporterade Västerås Tidning om saluhallens planer på att bygga om. Tanken är att skapa Sveriges bästa mattorg och som ett led i satsningen skapas det just nu plats för fyra nya aktörer i lokalerna.

En av de nya restaurangytorna är uppbokad av Ribhaus, som redan tidigare finns i Saluhallen. Här kommer de däremot inte att servera burgare, utan vedugnsbakade pizzor under namnet Nora´s.

Namnet är en hyllning till Joe Morris gudbarn Nora.

– Det är min bästa väns barn. Han kommer precis som jag från Isle of Wight och vi har bott tillsammans under tre år. Det kändes stort att jag fick frågan om att vara gudfar till hans dotter.

Inspirationen till pizzorna är hämtad från klassiska Neapel, men kommer att göras med Ribhaus-gängets egen touch.

– Det blir "neapolitan style pizza" – men ändå inte. Ingen av oss har någon bakgrund i Italien, så det skulle kännas fel att säga att vi ska göra riktig napolitansk pizza, säger han.

På menyn kommer ett begränsat antal pizzor och sallader att finnas. Utbudet kommer dessutom att uppdateras efter säsong, precis som de även jobbar på Ribhaus.

– Vi siktar på att ha max fem-sex pizzor på menyn. Bland de ordinarie pizzorna kommer det bland annat att finnas en peperoni-pizza med lokalproducerad pepperoni från Stora Ekeby.

Så det blir inga kebabpizzor med bea?

– Nä, tyvärr. Även om det är "amazing" mot baksmällan, säger Joe och skrattar.

Sökt alkoholtillstånd

Nora´s koncept är framtaget i samarbete med Micke Dupé på reklambyrån 4grader.

– Vi har försökt att ta fram en profil som inte ska andas vanlig pizzeria. Det hade varit lätt att göra en vanlig pizzadesign, men (vi) ville göra något annat och har fokuserat på design, säger Joe Morris.

Förutom pizza och sallad hoppas Joe Morris att kunna servera alkohol till Nora´s gäster. Han har ansökt om tillstånd och väntar nu på svar från kommunen.

– Vi skulle vilja servera vin och öl till maten. Får vi tillståndet, vilket jag hoppas, kommer vi att satsa på ett bra sortiment av craft beer och ekologiska naturvin, säger Joe Morris.

Nora´s väntas ha premiär i samband att Saluhallens mattorg öppnar i februari 2020.

Powered by Labrador CMS