Marc Linder.

Västeråsmusikern debuterar med bluesinspirerad singel

Saint Marc hedrar sin inre 14-åring med sitt debutsläpp i dag.

Publicerad Senast uppdaterad

Bakom artistnamnet Saint Marc döljer sig 35-årige Marc Linder.

Vid 14 års ålder förtrollades han av tre gubbar som spelade blues vid en lägereld. Efter 20 år, en skilsmässa och en herrans massa ackumulerad musikalitet är det nu äntligen dags att träda in i strålkastarljuset, skriver artisten i ett pressmeddelande.

Lusten att skapa musik kom tillbaka för två, tre år sedan. Linder hade ett oändligt antal låtidéer sparade som äntligen skulle få börja ta form.

Han byggde upp en studio på Bäckby, och har sedan två år tillbaka jobbat mycket med att kultivera sin kunskap kring musikproduktion och mixning. 

Nu är det så dags att släppa sin första singel.

– Att få musiken att realiseras från min insida och ut till en färdig produktion är en sjuk grej. Det är som att lägga ett slags pussel fast utan facit – det finns tusen olika möjliga slutresultat och alla bitar påverkar varandra hela tiden.  Jag skriver musik som jag själv får rysningar av. Min önskan är att andra människor också ska få det, säger han i pressmeddelandet. 

Singeldebuten ”Gold” är enligt artisten själv en tung, bluesdoftande story som för lyssnaren till den amerikanska söderns bomullsfält. 

– Musiken som ska släppas framöver är pop-baserad men med mycket influenser från blues, r&b soul och rock. Nu har jag startat den här artistresan och kommer inte sluta... min inre 14-åring sitter här på axeln och är stolt. Och det är jag med.

Här på Spotify går det att lyssna på singelsläppet från och med idag 7 juni. 

Powered by Labrador CMS