Grammy-vinnare. Här ses Magnus Lindgren under sitt bejublade framträdande på hemmaplan på Intiman i december förra året.

Världsartisten från Västerås vann en Grammy i natt

Flerfaldigt prisbelönade världsjazzartisten Magnus Lindgren från Västerås tog i natt hem sitt kanske tyngsta pris i karriären hittills – en statyett på Grammy Award i Los Angeles.

Publicerad Senast uppdaterad

Den stjärnspäckade galan betraktas som musikens motsvarighet till filmvärldens Oscarsgala.

När de prestigefyllda Grammynomineringarna presenterades i mitten av november stod det klart att saxofonisten, klarinettisten och flöjtisten Magnus Lindgren hade chans att vinna i tre olika kategorier.

När Grammy Award hölls i natt i Los Angeles kom utdelningen – Västeråssonen fick pris i kategorin för bästa arrangemang i en instrumental produktion för ”Scrapple from the apple” tillsammans med John Beasley och SWR Big Band, skriver Aftonbladet.

De var även nominerade för bästa album för ett jazzstorband och i kategorin Best Improvised Jazz Solo för låten Cherokee/Koko (solist John Beasly), som Lindgren arrangerat tillsammans med John Beasley.

Västeråssonen Lindgren är tidigare flerfaldigt prisad, bland annat med svenska Grammis och Sveriges Radios pris för årets svenska jazzalbum.

Med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, anses Magnus Lindgren vara en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Raden av musikaliska samarbeten är lång och rymmer bland andra Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och Marie Fredriksson. Han har dessutom spelat med flera internationellt erkända musiker.

Så sent som i december gjorde han ett bejublat framträdande på hemmaplan i Västerås när han uppträdde med band på ett fullsatt Intiman.

På Grammygalan som hölls i Los Angeles i USA natten till måndag skrevs även historia. Beyoncé blev tack vare flera nya statyetter den mest segerrika artisten genom tiderna. Hon har nu vunnit 32 Grammy.

Däremot blev ABBA utan någon statyett.

Powered by Labrador CMS