Veronica Maggio, poplöftet Peg Parnevik

Stjärnartisten klar för Cityfestivalen: ”Otroligt roligt – hon är efterlängtad”

Under torsdagen släpptes ytterligare artister till årets upplaga av Västerås Cityfestival och bland dem finns Sveriges livedrottning Veronica Maggio. En efterlängtad artist och den största bokningen hittills i festivalens historia, menar arrangören.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Cityfestival

Västerås Cityfestival arrangeras 27–29 juni i Västerås city. Biljetter till Mimerscenens program säljs via Tickster. Under 2024 arrangeras SM-veckan samtidigt som festivalen och tillsammans blir dom det största arrangemanget i Västerås någonsin. Följ festivalens sociala medier och hemsida för senaste information. 

Efter första artistsläppet och rekordförsäljning släpps nu del två av Mimerscenens lineup på arrangören Visit Västerås, Västerås stad, sociala medier. De artister som släpps är Sveriges popdrottning Veronica Maggio, poplöftet Peg Parnevik, hitmaskinen estraden och hiphop-succéerna ADAAM och Dizzy.

 – Veronica Maggio har varit väldigt önskad av våra besökare under alla år så att vi äntligen får till den här bokningen känns otroligt roligt, hon är efterlängtad, säger Alf Westerdahl, festivalgeneral Västerås Cityfestival i ett pressmeddelande.

Veronica Maggio – fredag 28 juni, Mimerscenen

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans och nått otroliga kommersiella framgångar med sina sju kritikerrosade album – samtliga multi-platina. Hon har slagit rekord på Spotify med över en miljard streams och är därmed den första artisten någonsin vars låtkatalog på svenska når den magiska milstolpen.

  Peg Parnevik – torsdag 27 juni, Mimerscenen

En av de stora låtarna som kom ur 2023 års upplaga av Så Mycket Bättre var utan tvekan Peg Parneviks "Bättre Nu (The Wedding)". Låten tog sig in på en förstaplats på Spotify och på Svensktoppen höll den förstaplaceringen i hela 14 veckor. Med samlad energi från höstens framgångar och en grammisnominering för Årets Pop är nu Peg Parnevik redo att visa vad hon går för.

  Adaam – lördag 29 juni, Mimerscenen

Redan som 16-åring gjorde Märsta-rapparen Adaam sig ett namn på den svenska hiphop-scenen som en av våra största talanger med låtarna ”Wave” och ”Grindar.” Sedan dess har han fortsatt på samma spår och idag är han en av de starkast lysande stjärnorna på svenska hiphophimlen. 

Estraden – fredag 28 juni, Mimerscenen

Estraden har under sin tid i rampljuset etablerat sig som en av Sveriges största hitmakare med mer än 250 miljoner streams i sin katalog. De har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan, “Årets Pop” på Grammisgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. 

  Dizzy – torsdag 27 juni, Mimerscenen

Den unga rapparen Dizzy debuterade 2019 med singeln "T-House" som blev början på hans omtalade musik. Dizzy lyckas smidigt variera sin musik med influenser av trap, reggaeton, afrobeat och dancehall. 

 

Powered by Labrador CMS