Bolaget är första bokningen till nästa års Cityfestival. Samtidigt släpptes biljetterna – rekordtidigt.
Bolaget är första bokningen till nästa års Cityfestival. Samtidigt släpptes biljetterna – rekordtidigt.

Rekordtidigt biljettsläpp – här är första bokade akten till Cityfestivalen 2023

Efter besöksrekordet i somras – nu släpper Västerås Cityfestival biljetterna till nästa år. Samtidigt presenteras 2023 års första bokning: Falubandet Bolaget.

Publicerad Senast uppdaterad

Det kan möjligen kännas något avlägset med heta sommardagar och festivalyra nu när kylan på allvar intagit Västerås.

Bolaget är vår mest önskade bokning inför 2023

Alf Westerdahl

Biljettsläppet till Cityfestivalen sker också betydligt tidigare än vanligt. Detta efter ett ökat tryck efter besöksrekordet på 335 000 besök i somras.

Första artist ut att presenteras till nästa sommar är Bolaget.

Sedan starten 2019 har bandet positionerat sig som en av Sveriges populäraste musikgrupper både på Spotify och på scenen. Karriären startade på en förfest i en ungkarlslya i Falun. Fyra år och över 170 miljoner streams senare är de en självklar akt på de svenska scenerna. Under sommaren 2022 fick de sin första listetta med singeln ”Kan inte gå” som även blev den mest streamade låten 2022.

– Bolaget är vår mest önskade bokning inför 2023 och redan inför förra sommaren fanns det ett stort intresse från vår publik. Därför är det jättekul att vi kan släppa dem som vår första headline till festivalen, säger Alf Westerdahl, evenemangschef Visit Västerås, i ett pressmeddelande.

Torsdag 29 juni står Bolaget på Mimerscenen.

Västerås Cityfestival arrangeras 29 juni–1 juli 2023. Festivalbiljetterna säljs här via Tickster och för de som är snabba släpps ett begränsat antal biljetter till ett rabatterat pris, så kallade early bird-biljetter.

Powered by Labrador CMS