På O'Learys på påskafton. Lastkaj 14 och The Hawkins.

Punk på påskafton: ”Räkna med fest” 

Punk i påsk. På lördag intar populära Lastkaj 14 och länsrockbandet The Hawkins, med västeråsaren Micke Thunborg, stora scenen på O´’Learys. ”Räkna med att de ställer till med fest!”, hälsar arrangören Daniel Marklund.

Publicerad Senast uppdaterad

Senast ett av landets största punkband Lastkaj 14 var i stan var det lapp på luckan. Med parollen ”Trallpunk, jämlikhet och solidaritet” har bandet seglat upp som ett av de absolut populäraste banden på den svenska punkhimlen. Ända sedan första skivan ”På andra sidan horisonten” släpptes för 19 år sedan har kännetecknet varit knivskarpa texter, allsångsvänliga refränger och nästan overkligt snabba trummor. Över 20 miljoner lyssningar på Spotify gör kvartetten till ett av dom mest streamade svenska punkbanden någonsin.

Att Lastkaj hittat en plats i publikens hjärtan råder det inga tvivel om och så här säger bandet självt i ett pressutskick:

"Om någon för tio år sedan sagt att ett svenskt trallpunkband skulle fylla stora Nalen och sälja slut på 700 biljetter med mer än två månader kvar till spelningen hade nog de flesta börjat gapskratta och avfärdat det som en omöjlighet”.

Rockbandet The Hawkins från Arboga, med västeråsaren Micke Thunborg, har turnerat flitigt men det var ett tag sedan de spelade i Västerås. 

Insläpp från 19.00 på O’Learys på påskafton. The Hawkins öppnar kvällen 20.15 och Lastkaj 14 är på cirka 21.30. Biljetter här

Powered by Labrador CMS